ASZALT EPRES BONBONNAL A ROSSZ IDŐ ELLEN

ASZALT EPRES BONBONNAL A ROSSZ IDŐ ELLEN

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nálam az édesség az abszolút megoldás az időjárás okozta mélabú ellen – úgyhogy a napokban megálmodtam egy őszi bonbonkreációt is.


A nyíregyházi kisebb-nagyobb áruházak legtöbbjében elérhetőek annak a négy összetevős bonbonnak az alapanyagai, amit egy borongós délután kísérleteztem ki – és ami anyukám kedvence lett. Mivel ez egy gyümölcsös kreáció, bevallom, nem lettünk túl jóban, én megmaradtam a pillecukros változatnál, amiről bővebben ITT olvashattok.

 

 

 

Az aszalt epres bonbon készítéséhez a szilikonformán túl szükségünk lesz mogyorókrémes csokoládéra, kakaóporra, tejszínre és aszalt eperre. Miután óvatosan, sűrűn keverve felolvasztjuk a mogyorókrémes csokit némi kakaóporral és tejszínnel, már csak annyi dolgunk van, hogy kikenjük a szilikonformák oldalait és tetejét, majd hagyjuk néhány percig megszilárdulni. Ezután jöhet a felkockázott aszalt eper – tetszés szerint egy kis keksszel, esetleg marcipánnal – majd mindezt leöntjük a megmaradt felolvasztott masszánkkal, és betesszük a hűtőbe egy órára, és kész is!

 

Ha Ti is kedvet kaptatok a házi csokicsodák készítéséhez, hajrá – és ne felejtsétek el lefotózni őket, és elküldeni Nekünk!   

 

Szöveg és fotók: Farkas Fanni

#kapcsolódó

Házi Oreo keksz! Ezt ki kell próbálnod!

Házi Oreo keksz! Ezt ki kell próbálnod!

Káros anyagok nélkül is ehetünk mesés Oreo kekszet!

Csirke nyárson! Próbáld ki!

Csirke nyárson! Próbáld ki!

Szoboszlai Gyula mesterszakács ötletei, ha nyárson szeretnénk csirkehúst készíteni.