Csodás napok a Dunántúlon

 Csodás napok a Dunántúlon

Verébtábori élmények kölcseys szemmel.

Már az előző években is hallhattunk arról, hogy milyen élménydús és tartalmas a tábor. Mikor megkaptuk az értesítő leveleinket, nem is volt kérdés, hogy jelentkezünk-e.

Az indulás reggelén mindenki nagyon izgatott volt, hiszen vártuk már, hogy elkezdődjön ez a csodálatos 5 nap. Kísérőtanáraink kíváncsiak voltak, hogy milyen ez a kis csapat. A buszon megkezdtük az ismerkedést a körülöttünk ülőkkel. Mire Budapestre érkeztünk kialakult az összhang, ami a végére teljes lett. Mint minden nap, sok szabadidőt kaptunk ebédhez közeledve, amit mindenki saját maga oszthatott be, így maradt idő egy kis shoppingolásra is. Miután mindenki teletömte a hasát, folytattuk az utunkat. Sopron felé megálltunk Pannonhalmán, ahol megcsodáltuk az apátságot és a hozzátartozó levendulakertet. Késő délután érkeztünk a szállásra, ahol jóízűen megvacsoráztunk, és célba vettük a város főterét.

Másnap jobban szemügyre vettük a Leghűségesebb várost. A túránkat a soproni kisvasút segítette, ami felvitt bennünket a Lővérekbe is. Megtekintettük a Hűség kapuját, a Tűztornyot, a Kecsketemplomot, valamint a Fabricius-házat. Este lehetőségünk volt megnézni egy jó filmet a Soproni Plázában. A harmadik napon ellátogattunk Szombathelyre és Kőszegre. A várban életre szóló élményben volt részünk, ugyanis korabeli öltözékekbe bújhattunk. Bár délután kicsit csepergett az eső, nem befolyásolta a következő napi programot, aminél létfontosságú volt a jó idő. Mivel szépen sütött a nap, ellátogattunk Fertődre, és bejártuk az Esterházy-kastélyt, majd a Fertő tó felé vettük utunkat, ahol strandoltunk pár órát. Majd eljött az utolsó nap. Reggeli után összepakoltunk, és Győrbe mentünk. Ott őrzik Szent László hermáját, amelynek mi is szemtanúi lehettünk. Visszafelé úton benéztünk a budapesti Pólus Centerbe, ahol volt egy órácska szabadidőnk, mielőtt tovább folytattuk volna utunkat.

Köszönjük szépen, egy örök élmény volt! Sajnálhatja, aki kihagyta ezt a lehetőséget.



Nagy Enikő, Nyilas Blanka

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

#kapcsolódó

Idén 100 éves a Zrínyi! Videó!

Idén 100 éves a Zrínyi! Videó!

Huszárné Kádár Ibolya igazgatónővel beszélgetett az idei év terveiről Dankó...

Nem hétköznapi esküvő!

Nem hétköznapi esküvő!

Szitár Emese és Donka Tamás tűzoltó zászlós tett hűséget egymásnak a római...