Állásbörze és Innovációs Konferencia

Állásbörze és Innovációs Konferencia

A Szakképzés Európa Hete elnevezésű rendezvénysorozathoz csatlakozott a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Így az intézmény két programot is szervez jövő héten. November 22-én állásbörzére, november 25-én Innovatív Pedagógus Konferenciára várják az érdeklődőket.



A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a Szakképzés Európa Hete rendezvénysorozat keretében két eseményt is szervez. November 22-én kiállítás és állásbörze várja az érdeklődőket, november 25-én pedig a IV. Innovatív Pedagógus Konferenciát szervezik meg a Váci Mihály Kulturális Központban.


– A Szakképzés Európa Hete rendezvénysorozat keretében két rendezvényre hívnám fel a figyelmet, az egyik november 22-én a Szakképzési Centrum székhelyén Dugonics út 10-12-ben kerül megrendezésre. Ez egy állásbörze, ahol 50 kis és középvállalkozás, nagyvállalkozás együttműködésére várjuk állásbörzére óvodás kórtól felnőtt korig várunk minden érdeklődőt. A másik rendezvényünk a Váci Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, ez egy innovatív tanár konferencia, ahová várunk minden érdeklődőt –
 nyilatkozta Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

Állásbörze és kiállítás

 

Az állásbörzén a térség vállalatai jelennek meg és adnak tájékoztatást a diákoknak arról, hogy milyen lehetőségeik vannak tanulmányaik befejezését követően.

– A rendezvényhez egy konferencia is kapcsolódik. Ehhez kapcsolódóan már korábban kiírtunk pályázatokat, ilyen például a szakma szelfi. Ennek a keretében a diákjaink fényképezhetik le saját magukat munka közben, majd ezt a Facebookon megversenyeztetjük. A tavalyi évben nagyon sikeres volt, 25.000 embert értünk el a nyertes pályaművel – mondta el Pivonka Szilvia, az Európai Szakképzési Hét programkoordinátora.

 

Érdekes szemléltetés

 

A IV. Innovatív Pedagógus Konferencia szervezésének stafétabotját a Microsoft Innovatív Pedagógusai adják kézről kézre. A rendezvénysorozat első állomása Hatvan volt, majd Szeged és Miskolc következett, most pedig Nyíregyházán szervezik meg Zsigó Zsolt szakmai vezetésével. A konferencián lesznek workshopok és egyéb olyan bemutatók, amivel rávilágítanak arra, hogy a pedagógusok miként használhatják ki az új technológiákat.


– Az Európai Kódolás Hetén egy Kódvadászat nevű versennyel jelentek meg az olasz kollégák és ezt megcsináljuk most Nyíregyházán is a tanárok számára. Megmutatják a kollégák, hogy hogyan lehet egy ilyen kódvadászattal a gyerekek számára kicsit izgalmasabbá tenni a kódolást. Azt is érdekes látni, hogy egy szabaduló szobát egy tanár újragondolja pedagógus szemmel, akkor hogyan használható egy tanórai oktatás során ez a fajta nem formális tanulási környezet – tette hozzá Zsigó Zsolt, a Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégium tanára.

Eddig több mint száz jelentkezés érkezett az eseményre az ország különböző pontjairól, de a határon túlról, Beregszászról is jönnek résztvevők.

#kapcsolódó

Családi tragédia Nyíregyházán! Öngyilkosak lettek!

Családi tragédia Nyíregyházán! Öngyilkosak...

Családi tragédia Nyíregyházán! Öngyilkosak lettek!

Jósavárosi Napok 2017! Fotógaléria!

Jósavárosi Napok 2017! Fotógaléria!

Fantasztikus hangulatban teltek az idei Jósavárosi Napok, ha lemaradtál róla,...