Hat nyíregyházi óvoda újul meg

Hat nyíregyházi óvoda újul meg

ZAJLANAK A KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK – BEJÁRÁST TARTOTTAK A VÁROSMAJOR UTCAI ÓVODÁBAN

Újabb óvodák komplex fejlesztését valósítja meg az önkormányzat 700 millió forint értékben. A korszerűsítések 6 intézményt érintenek és 100 százalékos európai uniós pályázatból jönnek létre. A kivitelezési munkálatok május 1-jén kezdődtek és augusztus 31-re be is fejeződnek, 2020-ig pedig az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde legalább energetikai korszerűsítése megtörténik.

A Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében tartott helyszíni bejárást Dr. Kovács Ferenc,Nyíregyháza polgármestere. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 700 millió forint 100%-os intenzitású támogatást nyert a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények fejlesztése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál” című projekt megvalósítására, melynek keretén belül 6 óvoda komplex felújítása valósul meg. A fejlesztéssel érintett épületek a 70-es, 80-as években épültek, egyes épületrészek, valamint a gyerekek által is használt terek, azóta sem lettek felújítva, csupán karbantartó jellegű munkák kerültek elvégzésre.


A Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében eddig megvalósult az „A” szárny homlokzati hőszigetelése és a tető héjazat cseréje. Elkezdődött a melléképület felújítása, a kültéri ütéscsillapító gumilapok felújítása, cseréje, a jobb oldali szárnyban a laminált parketta lerakása, radiátorcsere, vizesblokkok felújítása, festés és fali burkolás. A munkálatok úgy zajlanak, hogy közben a gyerekeket zavartalanul tudja fogadni az intézmény.


A projektben érintett hat óvoda a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézménye és Városmajori Tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye és Kikelet Tagintézménye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézménye, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti Telephelye.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt jelentette ki a bejáráson, hogy újabb 8 óvoda felújítására nyertek pályázati forrást, így 2020-ig minden önkormányzati fenntartásban lévő bölcsőde és óvoda megújul legalább energetikailag.

fotó: Szarka Lajos

#kapcsolódó

NÉGY ISKOLA ALAPOS FELÚJÍTÁSA ZAJLIK

NÉGY ISKOLA ALAPOS FELÚJÍTÁSA ZAJLIK

Bár az önkormányzat alapvetõen az óvodákért és bölcsõdékért felelõs, de felelõsséget...

Emelt szintű érettségi felkészítőket tartanak középiskolás diákok számára

Emelt szintű érettségi felkészítőket...

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar 2019. februártól április végéig (szombati...