Hozzávalók:
10 l tiszta víz
40-50 kicsi bodzavirág
4 bio citrom
2-3 kb. 20-25 cm-es citromfűág
2-3 kb. 20-25 cm-es mentaág
1150 g rizsszirup (1 vödör)
1 nagy csipet természetes só
Elkészítés:
A bodzavirágokat alaposan, többször is átmossuk.
1 liter vizet enyhén felforralunk, ebbe öntjük a rizsszirupot, így könnyebben feloldódik.
A maradék tiszta vizet az edénybe öntjük, beleöntjük a rizsszirupos vizet, beleteszünk 1 nagy csipet természetes sót, a citromfű- és mentaleveleket.
2 citrom levét kifacsarjuk, ezt is hozzáöntjük.
2 citromot felkarikázunk, mehetnek az edénybe.
Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, és kb. 5 napi érlelés után már fogyaszthatjuk is.
Fontos! A hűtött üdítő hamarosan fűtő fokozatra állítja a szervezetet, ezért soha ne fogyasszunk jéghidegen semmilyen italt! Fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, és nagyjából szobahőmérsékleten (kicsivel hűvösebben) igyuk!
http://tisztan-termeszetes.hu/cukormentes-hazi-bodzaszorp-receptje/
Fekete Éva