Cukormentes házi bodzaszörp

Cukormentes házi bodzaszörp

Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe! Fekete Éva

Cukormentes házi bodzaszörp

Hozzávalók:

10 l tiszta víz

40-50 kicsi bodzavirág

4 bio citrom

2-3 kb. 20-25 cm-es citromfűág

2-3 kb. 20-25 cm-es mentaág

1150 g rizsszirup (1 vödör)

1 nagy csipet természetes só


Elkészítés:

A bodzavirágokat alaposan, többször is átmossuk.


1 liter vizet enyhén felforralunk, ebbe öntjük a rizsszirupot, így könnyebben feloldódik.


A maradék tiszta vizet az edénybe öntjük, beleöntjük a rizsszirupos vizet, beleteszünk 1 nagy csipet természetes sót, a citromfű- és mentaleveleket.


2 citrom levét kifacsarjuk, ezt is hozzáöntjük.


2 citromot felkarikázunk, mehetnek az edénybe.


Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, és kb. 5 napi érlelés után már fogyaszthatjuk is.


Fontos! A hűtött üdítő hamarosan fűtő fokozatra állítja a szervezetet, ezért soha ne fogyasszunk jéghidegen semmilyen italt! Fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, és nagyjából szobahőmérsékleten (kicsivel hűvösebben) igyuk!


http://tisztan-termeszetes.hu/cukormentes-hazi-bodzaszorp-receptje/ 

Fekete Éva


#kapcsolódó

Hóember, hóember, hóember...

Hóember, hóember, hóember...

Igaz hó még nem esett, de nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy hóembert készíthessünk....

Készíts kreatív szendvicset

Készíts kreatív szendvicset

Főtt tojásból egérke! Igen könnyű elkészíteni. Próbáld ki te is!