Az úszótábor is elkezdődött!

Az úszótábor is elkezdődött!

1600 KISDIÁK TÁBOROZIK IDÉN NYÁRON NYÍREGYHÁZÁN

Nyíregyháza Önkormányzata 20,4 millió forintos támogatással idén is megszervezte a nyári táborokat az általános iskolás gyermekek számára. Hét helyszínen, összesen 25 turnusban 1600 kisdiák töltheti színes programokkal a vakáció egy részét. Többek között elkezdődött az úszótábor is.

A tanítás befejezése után elkezdődött a nyári táboroztatás. A nyíregyházi lakhellyel rendelkező és nyíregyházi iskolába járó diákok jelentkezhettek a város önkormányzata által meghirdetett táborokba. A gyerekek színes programokon vehetnek részt. Elindult többek között az úszótábor is, idén a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában rendezik meg. A diákokat három csoportba sorolták be úszótudásuk alapján, de a vízi sportok mellett kézműves foglalkozásokon is részt vesznek.


Kiss Lászlóné, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola táborvezetője elmondta:

A táborban természetesen a legfőbb tevékenység az úszás, legalább kétszer úsznak a gyerekek naponta. Mind e mellett próbálunk minden más mozgásformával lekötni őket, vagy biztosítani nekik. De ugyanígy vannak kézműves foglalkozások is. Az egyik dolog amit szeretnék kiemelni az a mediball oktatás, az is van mindennap. Még két nagyon érdekes program várja a gyerekeket. A megyei könyvtár biztosított lehetőséget arra, hogy könyvtárlátogatáson vegyünk részt, valamint közel van helyileg a Jósa András Múzeum és ott is egy múzeumlátogatást tervezünk minden csoport számára.

A táborozókat szakképesített pedagógusok oktatják, minden úszásórát játékkal kezdenek. Ezek után pedig jöhetnek a leckék, a lábtempó, a siklás és a gyorsúszás gyakorlás is.

Kiss Gábor, tanuló hozzátette:

Azért szeretek ebbe a táborba járni, mert nagyon szeretek úszni és imádok úszni. Imádok úszni, és azért szerettem volna ebbe a táborba jönni, mert tudtam, hogy sok lesz a játék és nem kell majd állandóan tanulni. És sok jó program van.


Az önkormányzati táborok egészen augusztusig tartanak, amelyeken 1600 gyermek töltheti hasznosan a vakációt. A nebulók reggel 8 órától egészen 16 óráig vesznek részt a programokon.

 

Horváth Kíra

#kapcsolódó

PÁLYAVÁLASZTÁSI FÓRUM A ZRÍNYIBEN

PÁLYAVÁLASZTÁSI FÓRUM A ZRÍNYIBEN

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium a nyolcadikos diákok és szüleik...

Nyíregyházi a három új koronavírussal fertőzött férfi egyike

Nyíregyházi a három új koronavírussal...

Nyíregyházi a három új koronavírussal fertőzött férfi egyike