A dinnye nemcsak kiváló hűsítő, de rengeteg jótékony hatása is van. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően rákmegelőző hatással rendelkezik, és kitűnő méregtelenítő. Így tökéletes kiegészítője lehet a diétának is. Próbáld ki fűszerezve, levesként tálalva. Ha csak felnőttek fogyasztják, kevés likőrrel vagy vörösborral is megbolondíthatod.
Hozzávalók:
1,5 kg dinnye
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál fahéj
menta vagy citromfű
2 dl tejszín (lehet növényi eredetű is)
1 teáskanál citromlé
1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
- Vágd ki a dinnye húsát, magozd ki és szeleteld fel. A héját tedd félre, jól jön majd a tálaláshoz!
- Vegyél ki néhány kockát a díszítéshez, a többi dinnyét tedd egy tálba, csorgasd rá a mézet, öntsd hozzá a tejszínt, a citromlevet, ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel, majd botmixerrel turmixold homogénné.
- Töltsd vissza a gyümölcsös keveréket a héjába, és jól hűtsd be.
- Két-három órát feltétlenül pihentesd a hűtőben. Ha rögtön tálalnád, keverj hozzá jeget is.
- Díszítsd menta- vagy citromfűlevéllel, esetleg kanalazz rá tejszínhabot, és kínáld hozzá a félretett dinnyedarabokat.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
noizz.hu