Az utolsó simítások zajlanak az új szállodában

Az utolsó simítások zajlanak az új szállodában

Megkezdődött a műszaki átadás-átvétel a Pangea Ökocentrumban. Az Európában is páratlan állatkerti szálloda a tervek szerint augusztus elején már fogadja az első vendégeket. A hivatalos átadás azonban szeptember 5-én várható. Közben folyik az épület és környezetének szépítése, takarítása.

Takarékosan működik, leáll a légkondicionáló, ha kinyitják az erkélyajtót a Pangea Ökocentrumban. Ez is kiderült a műszaki átadáson Nyíregyháza legkülönlegesebb szállodájában. A szakemberek mind a 38 szobát végigjárták és ellenőrizték, hogy minden elektromos berendezés működik-e és a kivitelezés valóban a tervek szerint készült-e el.


Közben pedig folyhat a takarítás és az épület szépítése, annak érdekében, hogy már a hivatalos átadás előtt fogadhassanak vendégeket.


Nagyon nagy az érdeklődés, nem lehet meg nem nyitni a szállodát. Bár a hivatalos megnyitó szeptember 5-én lesz majd, délelőtt 11 órakor, amikor a protokolláris megnyitó zajlik, de az augusztusi próbaüzem telt házzal fog folyni a vendégekkel.

– hangsúlyozta Gajdos László, az állatpark igazgatója.



Mesés belsőépítészet


Impozáns életfa, függőfolyósó, ízlésesen, egyedileg berendezett szobák, szemet gyönyörködetető belsőépítészet igyekszik majd emlékezetessé tenni a vendégek itt tartózkodását.

A szálloda és konferenciaközpont belsőépítésze azt mondta, úgy álmodta meg az épület enteriőrjét, hogy az az állatparkhoz és a tervező elképzeléseihez is igazodjon.


Nyíregyháza szerelmeseként ismerem az állatparkot. Nyilvánvalóan az embernek az ismereteket meg kell szereznie és impulzusokat kell kapnia. Ez az egyik, a másik maga az építészeti alkotás, hogy lehet ezt összevarázsolni az építésszel közösen, az enteriőr és az exteriőr összhangját. Ez mindig a legnagyobb feladat.


– fogalmazott Szenes István, Ybl-díjas belsőépítész, iparművész.



Európában is egyedülálló

Már a Blaha Lujza sétány felől is látszik, hogy az építkezés a végéhez közeledik. A gyerekek legnagyobb örömére néhány méretes dinoszaurusz figura is ékesíti majd a pihenőkertet, amelyek most kerülnek a végső helyükre.

Az Európában is páratlan állatkerti szálloda száz százalékban hazai forrásból, a Modern Városok Programból épül meg. A beruházás keretösszege 1,6 milliárd forint. A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak.

Z. Pintye Zsolt

fotók: Szarka Lajos


#kapcsolódó