INGYEN LÁTOGATHATTÁK MEG AZ ÁLLATPARKOT A NYÍREGYHÁZI NYUGDÍJASOK

INGYEN LÁTOGATHATTÁK MEG AZ ÁLLATPARKOT A NYÍREGYHÁZI NYUGDÍJASOK

Akárcsak a múlt évben, az önkormányzat támogatásának köszönhetően a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok ingyen látogathatták meg kedden az Állatparkot.

Az idén megújult bejáratnál, látogatóközpontnál már nyitás előtt sorban álltak a nyugdíjasok, valamennyien örültek az újbóli lehetőségnek, az önkormányzat támogatásának. Kardos Lászlóné elmondta:


Nagyon örülünk ennek a napnak. Már egyszer volt ilyen séta, amelyet öröm-sétának is neveznek az idősek, mert van, akik egy éve nem találkoztak egymással, így régi ismerősökkel, barátokkal is találkozhatnak, sétálhatnak a szépkorúak. Levegőzünk, friss levegőn vagyunk – a nyugdíjasok nagyon szeretik az ilyen programokat.

A legkorábban érkezőket dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte. Kiemelte:

Remélem, észrevették már, hogy itt Sóstón, az Állatparknál is mindig történik valami! Itt van például az új bejárat és nemrég született egy kis rinocérosz is, elkészült a Pangea Hotel! Remélem mindent megnéznek, megcsodálnak. 


A polgármester hozzátette, az önkormányzat több ingyenes programot is kínált és kínál most is a nyugdíjasoknak.

A Nyugdíjas Fürdőprogramban a tízezer fürdőjegy elfogyott, a Mozdulj Nyíregyháza! és a Szépkorúak Akadémiája is sikeres. Tavaly kezdtük el ezt az ingyenes, állatparki napot. Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek és ezt az teszi lehetővé, hogy az önkormányzat már hosszú évek óta stabil gazdasági, pénzügyi háttérrel rendelkezik, nőnek az adóbevételeink, fejlesztések zajlanak a városban. Sok nyertes pályázatunk van most is; van amit már részben megvalósítottunk és van, amit most kezdünk vagy jövőre. Ez a nap pedig azért is fontos, mert többek között én is azt tapasztalom, hogy a nyugdíjasok, akik itt töltötték az életük egy jó részét vagy az egészet Nyíregyházán, a legjobban figyelik és értékelik, hogy hogyan épül-szépül a mi városunk. 


A kellemes őszi időben a nyugdíjasok az országban csak itt élő vietnámi szikaszarvasokat és a park egyik legifjabb állatát, a zoológiai szenzációnak számító indiai páncélos rinocérosz borjút is megtekinthették. A Zöld Piramis üvegfolyosójánál pedig a cápák, ráják és a korallok élővilágát is megfigyelhették.


Dér Vivien

#kapcsolódó

Aki cuki, az cuki

Aki cuki, az cuki

Napi cuki a Nyíregyházi Állatparkból.