Országos sikert arattak a krúdysok!

Országos sikert arattak a krúdysok!

A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjában tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett szerte az országból.

Több mint 70 diák 18 csapatban mérte össze tudását a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN). A megmérettetést a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Krúdy 11. D/2 nevű csapata nyerte meg a face scanner stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazás ötletükkel.

A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjában tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelenkezett szerte az országból. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők.

Az offline fordulóba továbbjutott csapatok nagy száma miatt két döntőre kerül sor. A Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban február 1-jén megrendezett első döntőn a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Krúdy 11. D/2 nevű csapata bizonyult a legjobbnak a face scanner stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazás ötletükkel. A versenyre 3 olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amelyek az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat.

 

A Bolyai mindhárom emeletét elfoglalva, több mint 70 diák 18 csapatban egy kreatív ötletgyáron, egy Hackathon jellegű innovációs versenyen vett részt. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas - üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket. A megmérettetés célja az volt,  hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását. A versenyen a diákok felkészülését és munkáját szakmailag elismert mentorok segítették.

 

„A KEVIN verseny döntőjét pályaorientációs programunk keretében tudatosan hoztuk Kecskemétre, hiszen míg a város a magyar gazdaság egyik meghatározó tényezője, addig a BGE a gazdasági felsőoktatásban kiemelkedő szereplő. A KEVIN verseny résztvevői azok a fiatal tehetségek, akik aktívan érdeklődnek a közvetlen környezetüket érintő valós kihívások iránt, amelyeket saját, innovatív ötleteikkel kreatívan és hatékonyan kívánnak megoldani” – mondta a verseny kapcsán Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.

 

A másik döntőt 2019. február 16-án Dunaújvárosban rendezik.

 

További infók, kulisszatitkok, képes élménybeszámoló a BGE Pályaválasztás blogján.

#kapcsolódó

„A BOLDOGSÁG AZ BOLDOGSÁG…”

„A BOLDOGSÁG AZ BOLDOGSÁG…”

A nyíregyházi diáklány, Szandra legújabb szerzeménye - Csak egy apróság...

A ZENEELMÉLET IZGALMAS VILÁGA – INTERJÚ PETHŐ BETTINÁVAL

A ZENEELMÉLET IZGALMAS VILÁGA – INTERJÚ...

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendéke, Pethő Bettina (18) gyermekként...