Folyamatosan zajlik a főzés a Sóstói Múzeumfaluban. A II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon isteni ételeket készítenek a csapatok. Mint ahogy tavaly, úgy idén is részt vesznek a Nyíregyházi Önkormányzat dolgozói is. Igaz kicsit más minősítésben, mint ahogy eddig megszokhattuk.
Nyíregyháza Önkormányzatánál igazán lelkes emberek dolgoznak. Nem csak hétköznap végzik lelkiismeretesen munkájukat, hanem a Városi Nagyrendezvényeken is. Legyen szó bármiről, ők csapatként összefognak és belevetik magukat akár még a főzésbe is.
Legutóbb a Tirpák Fesztiválon kínáltak különleges tirpák ételeket, most a Disznótoros Fesztiválon jelentek meg. Minden osztályról érkezett képviselő, így 20 fővel dolgozzák fel a teljes disznót.
A tavalyi évben is ott voltak természetesen, az akkori tapasztalatokból kiindulva, idén hagymásvért kínálnak kóstolójegyekért cserébe. Emellett a forralt bor és a forró tea sem maradhat el.
Köszönjük a képeket Májerné Somogyi Hajnalkának.