Tájékoztatás őszi gyermekétkeztetés igénybevételéről

Tájékoztatás őszi gyermekétkeztetés igénybevételéről

Az ingyenes szünidei étkezést a 2021/2022. tanév őszi szünetében a szünidőre eső 5 munkanapon lehet igénybe venni: 2021. október 25-től 2021. október 29-ig.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az ingyenes szünidei étkezést:

  1. az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános-és középiskolai oktatásban résztvevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben,
  2. a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat.

Az ingyenes szünidei étkezést a 2021/2022. tanév őszi szünetében a szünidőre eső 5 munkanapon lehet igénybe venni: 2021. október 25-től 2021. október 29-ig.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az őszi szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

Felhívom azonban a figyelmét, amennyiben nem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjen Hatóságomat mihamarabb tájékoztatni.

Tájékoztatom, hogy az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben gyermeke 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

 Dr. Krizsai Anita s.k.

  osztályvezető

#kapcsolódó

Színes műsorszámokkal készültek a roma „Ki mit tud?” versenyre

Színes műsorszámokkal készültek a roma...

Idén is megrendezték a „Cigányok a porondon” elnevezésű „Ki mit tud?”-ot.

Az az álmuk, hogy saját amerikaifutballcsapata legyen a Nyíregyházi Egyetemnek

Az az álmuk, hogy saját amerikaifutballcsapata...

Az intézmény a Spartans AFC-vel együttműködve hozná létre az első egyetemi...