Színes programokkal vár novemberben is mindenkit a Szindbád Rendezvénytér

Színes programokkal vár novemberben is mindenkit a Szindbád Rendezvénytér

Részletes programterv!

Az éj sötétje - Romy Schneider élete alapján

Az éj sötétje egy színésznő véget nem érő éjszakájáról szól.

Önvizsgálatról, szembesülésről, menekülési kísérletekről, hazugságokról, önmarcangoló fájdalomról, feldolgozhatatlan veszteségekről, kétségbeesett vágyról a szeretet, a megértés, az elfogadás után. Maszkok és szerepek helyett a való élet vágya… Aztán menekülés a tulzott valóságtól újabb szerepek és újabb maszkok mögé… Egy elképzelt interjú – és egy utazás, amely valahová az éjszaka mélyére visz. És amelynek a végén talán mégis ott a fény…

Az előadást Romy Scheneider élete, filmjei, valamint néhány interjúja ihlette, de elhangoznak benne Sylvia Plath-versek is, egy vers Erzsébet királynétól (Sissitől), egy francia sanzon és egy német gyerekdal.

Romy történetének egyes motívumain keresztül egy fiatal színésznő vall önmagáról, pályájáról, útkereséséről, kérdésekről, amelyekre nem próbál válaszokat találni – de azok talán mégis rátalálnak.

2021. NOVEMBER 10. 19:00

RENDEZVÉNYTEREM

 

JEGYEK ITT ÉRHETŐEK EL

nyiregyhaza.hu

 

A szeretet szimfóniája - amerikai film

2021. NOVEMBER 11. 18:00

MOZITEREM

JEGYEK ITT ÉRHETŐEK EL

Véletlenszerű találkozás, vagy a sors keze, amikor a fiatal ír gitáros és a híres csellistalány egymásba botlik New Yorkban? Ki tudja. Ám kettejük romantikus éjszakáján egy gyermek fogan. A fiú azonban árvaként nő fel. Mégis, a különleges zenei érzékenységgel megáldott gyermek meggyőződése, hogy tehetsége révén meg fogja találni szüleit. Egy nap egy Wizard nevű idegen férfiban lel segítségre, aki felfigyel elképesztő muzikalitására, és az August Rush nevet adja neki. Együtt veszik nyakukba a hatalmas várost, és a zene szárnyai hamarosan minden ajtót megnyitnak.

Oscar-díjra jelölt dráma a zene hatalmáról Freddie Highmore (Arthur és a villangók), Keri Russell (Esti mesék), Jonathan Rhys Meyers (Match Point, Tudorok) és Robin Williams főszereplésével.

nyiregyhaza.hu

 

Külön falka - magyar-szlovák film

2021. NOVEMBER 18. 18:00

MOZITEREM

JEGYEK ITT ÉRHETŐEK EL

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetévelSötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

nyiregyhaza.hu

 

Szamosi Zsófia: Pali

Maléter Pálné életmonológja

Az ’56-os forradalom Nagy Imrével együtt kivégzett védelmi minisztere, Maléter Pál és a 2019-ben 87 évesen elhunyt, ám haláláig szellemileg teljesen friss özvegye, Gyenes Judith tragikus, ám mégis melegséggel, humorral teli története, amely egyúttal a magyar közelmúlt egyik legfényesebb pillanatáról is első kézből számol be.

Egy ember személyes történetén keresztül láttatja a forradalmat néhol drámaian, néhol fanyar humorral vagy épp édesbús megvilágításban.

A mindenki c. Oscar-díjas és az Egy nap c., számtalan nemzetközi díjjal kitüntetett filmek főszereplője, a 2017-es és 2019-es Magyar Filmhét Legjobb Színésznője, Szamosi Zsófia előadásában.

AZ ELŐADÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

2021. NOVEMBER 24. 19:00

RENDEZVÉNYTEREM

REGISZTRÁCIÓ ITT ÉRHETŐ EL

 

nyiregyhaza.hu

 

Ringató foglalkozás

Kosik Anitával

Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Éneklő, játszó édesanyák, édesapák csoportja, ahová már néhány hónapos kisbabával is lehet érkezni.

A foglalkozások célja, hogy oldott, elfogadó légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt.

A másik cél, hogy a részvevő felnőttek átéljék a közös éneklés örömét. Felbukkanjanak a kicsit elfelejtett dalok, kedvet és bátorságot adjunk újabb énekek megtanulásához.

Családi program, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt élményhez jutnak. A Ringatóval épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.

MINDEN HÉTFŐN 16:00

RENDEZVÉNYTEREM

BŐVEBB INFORMÁCIÓT ITT OLVASHAT

 

nyiregyhaza.hu

 

NYITVA TARTÁS

kedd, szerda: 09:00-17:00

péntek, szombat, vasárnap: 09:00-17:00

Színháztörténeti TÁRLAT

A felújított épületben – mely valódi turisztikai attrakciót jelent – színháztörténeti rendezvénytér kapott helyet 3D-s mozival, mely élményszerűen mutatja be a legfontosabb színháztörténeti korszakokat, épületeket, hazai és külföldi színészlegendákat.

A látogató a tárlat során egyfajta színháztörténeti utazást tehet, melyet különböző installációk, tárgyi relikviák kísérnek, valamint megelevenednek az egyes korok jelmezei, melyeket az öltöztető tükör és VR szemüveg segítségével magukra is ölthetnek a látogatók. Az új intézményben kisebb előadásoknak, koncerteknek helyet adó pódiumszínpad is épült, kialakításra került egy bisztró és egy kávézó is.

Bővebb információt ITT olvashat.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Ebben az évben is mozgalmas szezont zárt a Nyíregyházi Állatpark

Ebben az évben is mozgalmas szezont...

A harmincöt hektáros tölgyerdőben működő, ötezer állatot bemutató állatkert...

Újra bizonyított a BEM!

Újra bizonyított a BEM!

Sikerült túlszárnyalnia a tavalyi szép eredményeket!