Jönnek a mínuszok, a héten már havazhat is

Jönnek a mínuszok, a héten már havazhat is

Olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután a borult részeken 10 fok alatt, másutt 11 és 13 fok között alakul; késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hétfő éjszaka helyenként párásság, illetve köd képződik, néhol a rétegfelhőzet is terjeszkedhet – legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon. Számottevő csapadék nem valószínű, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és plusz 5 fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon akár mínusz 5 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Kedden a fátyolfelhők mellett többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre és ködre; kiterjedtebb és sűrűbb köd inkább a Dunától keletre valószínű, ami napközben ritkul, zsugorodik. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és a keleti országrészben lehet, számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás. A nyugati határnál gyenge eső is lehetséges. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a keleti, délkeleti szél. Kora délután 6 és 13 fok közötti hőmérséklet várható, a rétegfelhős részeken lesz a hűvösebb idő. Aznap az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére elsőfokú figyelmeztetést adott kis tartós, sűrű köd miatt.

Kedd

Az előrejelzés szerint szerdán nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Több-kevesebb napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű; délutántól nyugat felől vastagszik a felhőzet. Több helyen előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Késő délutántól, estétől főként a délnyugati tájakon helyenként eleredhet az eső. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. Hajnalban mínusz 5 és plusz 4, a kora délutáni órákban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Aznap kilenc megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés tartós, sűrű köd miatt.

szerda
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtökön az összefüggőbb felhőzóna dél, délkelet felé helyeződik, de főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Este, éjszaka észak felől ismét vastagabb felhőzet érkezhet. Többfelé előfordulhat szitálás, főleg az ország déli felén, és estétől északkeleten szórványosan eső, zápor is.

HAJNALBAN, MAJD A PÉNTEKRE VIRRADÓ ÉJSZAKA AZ ÉSZAKKELETI HATÁRNÁL NÉHOL HAVAS ESŐ, HÓSZÁLLINGÓZÁS SEM KIZÁRT.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hajnali mínusz 3 és plusz 6 fokról 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan előfordulhat eső. Éjszaka, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. Ködfoltok is lehetnek. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős idő valószínű általában több-kevesebb napsütéssel, ködfoltok lehetnek. Számottevő csapadéknak kicsi az esélye (elvétve kisebb eső, zápor lehet). Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum mínusz 2 és plusz 6, a maximumok 7 és 14 fok között várhatóak.

Vasárnap eleinte jobbára gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, majd a nap második felében észak, északnyugat felől erősebben megnövekedhet a felhőzet; szórványosan előfordulhat eső, zápor. Éjjel, hajnalban több helyen képződhet köd. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati szél. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, a kora délutáni órákban 6 és 12 fok valószínű.

#kapcsolódó

Nemzetközi Cigány Dal Napja a Kossuth téren

Nemzetközi Cigány Dal Napja a Kossuth...

Egy jó hír a különböző stílusú cigányzenéket kedvelők számára!

Záporokra is van esély, mutatjuk, pontosan hol

Záporokra is van esély, mutatjuk, pontosan...

A hidegfront felhőzete elhagyja az országot.