Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb 480 forintnál

Mától az üzemanyag ára nem lehet magasabb 480 forintnál

A kormány nemcsak a rezsi-, de az üzemanyagárak tekintetében is reagált a világpiaci folyamatokra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón jelentette be, hogy mától 480 forintban maximálják az üzemanyagárakat. Ennél olcsóbban lehet, drágábban viszont nem szabad árusítani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány döntése értelmében hétfőtől kezdve három hónapon át maximum 480 forint/liter áron lehet benzint és gázolajat árulni.

Mint fogalmazott: „A kormány úgy döntött, hogy

november 15-étől a benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintos felső határral rögzíti. Ez azt jelenti, hogy 480 forintnál olcsóbb lehet a gázolaj és a benzin ára, de drágább nem.”

A miniszter elmondása szerint a kormány bízik benne, hogy ez a lépés segítséget jelent úgy a vállalkozásoknak, mint az embereknek és az infláció mérséklését is előmozdíthatja.

Gulyás Gergely ismertette azt is, hogy „a földgáz ára az európai piacokon egy év alatt 400 százalékkal nőtt átlagosan. Ez önmagában a villamos energia árát is felfelé tolta, Európában a piaci áramár mintegy 100 százalékkal nőtt egyetlen év alatt”

A jelenlegi, csütörtök este kormányrendeletben kihirdetett szabályozás értelmében

a rögzített ár a 95-ös benzinre és a dízelre vonatkozik, egyelőre február 15-ig. Azt a kutat, amelyik átlépi a 480 forintos árat, be is zárhatják.

Az európai energiaválság kapcsán

a magyar kormány konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a világpiaci áremelkedésekből az embereknek minél kevesebbet szabad érezniük,

ezért fenntartják a rezsicsökkentést a baloldali politikusok ellenkezésének dacára is és az elszabaduló üzemanyagárak megregulázása is ebbe illeszkedik.

hirado.hu

#kapcsolódó

Amerikai bölény született a Nyíregyházi Állatparkban

Amerikai bölény született a Nyíregyházi...

Az 1 hetes nőstény borjú fő tápláléka az anyatej.

Fontos határidő közeleg: ekkor kezdődik az óvodai és általános iskolai beiratkozás

Fontos határidő közeleg: ekkor kezdődik...

Jelentősen meggyorsíthatjátok a dolgotokat, ha a személyes beiratkozás előtt...