Az ünnepi időszakban is folyamatosan érkeznek az adományok a kórházba

Az ünnepi időszakban is folyamatosan érkeznek az adományok a kórházba

Az év végéhez közeledve az emberek többsége beilleszti az ünnepi készülődésbe a jótékonykodást.

Az év végéhez közeledve az emberek többsége beilleszti az ünnepi készülődésbe a jótékonykodást, tapasztalatok szerint ilyenkor szívesebben adnak. Szerencsére ez azonban a Jósa András Oktatókórházban igaz az év más időszakára is. Számtalan cég, üzlet, étterem, de magánszemélyek és a kórház dolgozói is élnek a társadalmi szerepvállalás nemes gesztusaival, felajánlásaik sorával segítik a járvány elleni küzdelmet.

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke megkeresésünkre elmondta, a kisebb-nagyobb értékű pénzbeli felajánlásoktól, illetve az egy-egy cég segítsége révén beszerzett és a gyógyító munkát segítő orvosi eszközöktől kezdve, a frissen elkészített finom ebédeken át a saját kezűleg írt kedves üzenetekig nagyon változatos a felajánlások köre. A leggyakoribbak azonban talán mégis a frontvonalban dolgozóknak küldött élelmiszer-felajánlások.

– Több cég is hagyományosan rendszeresen segíti kórházainkat, rájuk természetesen a járványidőszakban is mindig számíthatunk. De vannak például a kórházi dolgozóknak heti rendszerességgel finomságokkal kedveskedő adományozóink is.

nyiregyhaza.hu

Elsősorban a frontvonalban dolgozók kapják

Elsősorban a Covid-ellátást végző részlegekre, illetve az oltópontokra érkeznek a felajánlások. Igyekeznek azonban, hogy lehetőség szerint előbb-utóbb minden gyógyító és hátteres osztály részesüljön az adományokból – tette hozzá.

Oltakozókra van a legnagyobb szükség

– A COVID-19 betegek ellátásához minden eszköz és gyógyszer rendelkezésünkre áll. A legnagyobb szükségünk arra van, hogy mindenki éljen az oltás, emlékeztető oltás lehetőségével, és csökkentse annak a kockázatát, hogy kórházi ellátásra szoruljon. Az adományo­kat és felajánlásokat pedig a betegellátás színvonalának növelésére, a munkatársaink komfortjának és munkakörülményeinek javítására használjuk fel, támogatva ezzel rendkívüli erőfeszítéseiket.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Jégkorong tornának ad otthont a Városi Jégpálya

Jégkorong tornának ad otthont a Városi...

A torna miatt módosul a közönségkorcsolya nyitvatartása.

Szélessávú internet és WIFI-pontok segítik a szakképzést

Szélessávú internet és WIFI-pontok...

Az ország 377 szakképző intézményében mintegy 250 ezer diák és tanáraik szélessávú...