Ismét igényelhetnek bérköltség-támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek

Ismét igényelhetnek bérköltség-támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek

Elindult a Vállalkozások regionális munkaerő-támogatása program, amelyben az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak legfeljebb havi 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást a munkaadók.

A 2022. augusztus 15-ével megnyíló lehetőséggel élőktől akár a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó háromnegyedét is átvállalhatja az állam.

A Vállalkozások regionális munkaerő támogatása célzottan ösztönözheti több ezer nehezebb foglalkoztatási helyzetű, vidéki álláskereső elhelyezkedését. A célcsoportba tartozik, aki még nem töltötte be a 25. életévét, 25-30 év közötti pályakezdő, 50 év feletti, legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, legalább 6 hónapja regisztrált álláskereső. De hasonlóképpen támogatható az is, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel, ápolási díjban részesül, vagy a dokumentációban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikén lakik.

A támogatás mértéke a fenti csoportok legalább egyikébe besorolható álláskereső foglalkoztatása esetén a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. Ha az újonnan felvett munkatárs több felsorolt kritériumnak is megfelel, a vállalkozás a bruttó bér és szocho 75 százalékáig igényelhet támogatást. A munkaadó teljes, napi 8 órás munkaidő esetén egy álláskereső után legfeljebb havi 150 ezer forint bértámogatást kaphat legfeljebb hat hónapon át.

Az új program Budapesten és Pest megyén kívül az ország minden részében, az összes vidéki régióban elérhető. Közép-Magyarországon pedig változatlanul pályázható a Vállalkozások munkaerő támogatása, az összesen 32 milliárd forint állami hozzájárulásnak köszönhetően országszerte mintegy 50 ezer álláskereső helyezkedett már el.

A "Vállalkozások regionális munkaerő támogatása 2022. program" hirdetménye IDE kattintva érhető el.

Szintén újra nyílt a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, ahogy ismét igényelhető az álláskeresők lakhatási és utazási támogatása is. A támogatások részleteiről a munka.hu foglalkoztatási portálon érdemes tájékozódni.

A megyei Foglalkoztatási Osztályok elérhetőségei az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/tajekoztatas-allaskeresoknek/foglalkoztatas

(kormanyhivatal.hu)

#kapcsolódó

Rövidesen Don Juan csábít a nagyszínpadon

Rövidesen Don Juan csábít a nagyszínpadon

A világ leghíresebb csábítójának történetét olvasták el ma a Móricz Zsigmond...

Változások lépnek életbe 2022. október 01. napjától a parkolási rendben

Változások lépnek életbe 2022. október...

Legfontosabb tudnivalók a 44/2006 (XI.28.) KGY parkolóhelyek létesítéséről,...