Idén is megajándékozzák az időseket

Idén is megajándékozzák az időseket

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ebből az alkalomból – a világnap előtt egy nappal – szeptember 30-án (pénteken) ingyenes állatparki sétával ajándékozza meg a nyíregyházi nyugdíjasokat az önkormányzat.

Tavaly hatalmas volt az érdeklődés az Idősek Világnapján az önkormányzat programja iránt. A városvezetés akkor úgy döntött, hogy ingyenes állatparki sétával ajándékozza meg a nyíregyházi nyugdíjasokat. Több mint húszezer fő élhetett a lehetőséggel. Bíznak benne, hogy idén is sikerül megszólítani minden szépkorút, és részt is vesznek az örömünnepen. 2022-ben is a Nyíregyházi Állatparkba várják a nyugdíjasokat, ezúttal szeptember 30-án 9 órától. Itt a szokásnak megfelelően Nyíregyháza polgármestere köszönti majd az összegyűlteket.

A belépéshez szükség lesz lakcímkártyára és nyugdíjas-igazolványra.

Annyit már tudni lehet, hogy belépéskor mindenki kap hideg csomagot, távozáskor pedig szokott módon szerény ajándékban részesül az első ezer ember.

– A Volánbusz Zrt. képviselőjétől ígéretet kaptunk arra, hogy amennyiben szükséges, pótlóbuszokat indítanak a nyugdíjasok számára a sofőr jelzése alapján. Kérjük tehát, hogy aki nem fér fel az éppen beérkező járatra, várjon türelmesen, mert néhány perc múlva megérkezik a kisegítő járat – jelezte Telepóczkyné Márta, a tanács titkára a legutóbbi Idősügyi Tanács ülésén.

#kapcsolódó

35. Újévi koncert – Január 27-én a Bem József Általános Iskolában várják a közönséget

35. Újévi koncert – Január 27-én a...

Az intézmény befogadóképessége 800 fő, így érdemes elővételben megváltani a...

Vasárnap nehezebb lesz autópályamatricát venni

Vasárnap nehezebb lesz autópályamatricát...

Rendszerfejlesztés miatt szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése...