TalentMagnet Városi Hackathon

TalentMagnet Városi Hackathon

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tagja annak a nemzetközi hálózatnak, amely az Interreg Duna Transznacionális Program keretében megvalósítja a TalentMagnet című projektet.

A partnerségben 12 közép-kelet-európai ország 18 partnere vesz részt. A projekt megvalósítására 2020. július 1. és 2022. december 31. között kerül sor, mintegy 2,5 millió eurónyi támogatásból.

A projekt célja, célzott szakpolitikai javaslatok kidolgozása mellett olyan eszközök kialakítása és tesztelése, amelyek vonzóbbá teszik a városokat a képzett és tehetséges fiatalok számára. Ilyen gyakorlati eszközök például a Helyi Tehetségklub, a TalentMagnet Fórum, vagy épp a Városi Hackathon.

A TalentMagnet Városi Hackathon egy 12 órás rendezvény, amely során a résztvevő csapatok javaslatokat dolgoznak ki a város tehetségbarátabbá tételére - az ötletfelvetéstől kiindulva egészen a konkrét intézkedések, megoldások részletezéséig. A résztvevők a tehetségbarát város koncepció négy nagy témájához (hely, munka, élet, vonzás) kapcsolódóan keresnek kreatív, innovatív megoldásokat.

A közös munka során a 4C’s framework módszer 4 lépésén (Collect, Choose, Create, Commit) keresztül jutnak el a probléma részletesebb megismerésétől olyan innovatív ötletek kidolgozásáig, amelyek hozzájárulnak a város tehetségbarátabbá tételéhez. A program során mindegyik csapat prezentálja ötleteit a zsűrinek. A csapatok munkája továbbá hozzájárul Nyíregyháza Helyi Tehetségvonzási és Megtartási Tervének kidolgozásához is.

nyiregyhaza.hu

#kapcsolódó

Ebben az évben is mozgalmas szezont zárt a Nyíregyházi Állatpark

Ebben az évben is mozgalmas szezont...

A harmincöt hektáros tölgyerdőben működő, ötezer állatot bemutató állatkert...

Ismét nemzetközi csere volt Nyíregyházán a Mustárházban

Ismét nemzetközi csere volt Nyíregyházán...

Francia, olasz, török, lengyel fiatalok közösen dolgozták fel a Nyíregyházi...