Változások lépnek életbe 2022. október 01. napjától a parkolási rendben

Változások lépnek életbe 2022. október 01. napjától a parkolási rendben

Legfontosabb tudnivalók a 44/2006 (XI.28.) KGY parkolóhelyek létesítéséről, valamint fizető parkolók üzemeltetésének szabályozásáról szóló rendelet 2022. október 1. napjától életbe lépő módosításával kapcsolatban.

1. Szigorodnak a lakás környéki bérlet vásárlásának feltételeit:

 

- egy lakcímre maximum 2 db bérlet vásárolható

- 1 rendszámra csak 1 db bérlet vásárolható

- a lakcímkártyán és a forgalmiban azonos névnek /üzembentartó/, lakcímnek kell szerepelnie

- ideiglenes lakcímre csak akkor adható, ha az állandó nem nyíregyházi

- céges autó esetén állandó meghatalmazással kell rendelkezni a cégtől a gépjármű használatára vonatkozóan /rendelet mellékletében megtalálható a minta/

 

 

2. Szigorodott az árurakodási bérlet használatának lehetősége, és ezzel párhuzamosan bevezetésre került a FUTÁRBÉRLET.

 

ÁRURAKODÁSI BÉRLET

 

- A rakodás, illetve várakozás időtartamára árurakodási bérletet és óratárcsát kell az első szélvédő mögött elhelyezni. Az óratárcsán az árurakodás, illetve várakozás kezdetének időpontját kell beállítani. A bérlettel és óratárcsával nem rendelkező, illetve a tárcsán nem valós időt beállító jármű igénybevétele jogosulatlan használatnak minősül és a 10.§. szerinti pótdíj kiszabását vonja maga után.

- Az árurakodási bérletet az üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában lehet megvásárolni, a 2. sz. mellékletben szereplő áron.

- A megvásárláshoz és regisztrációhoz szükséges a jármű forgalmi engedélye és rakodás esetén annak az üzletnek/üzleteknek az igazolása, amelynek érdekében az árurakodás történik. Az árurakodási bérlet a kiemelt zónában kizárólag 17.00-9.00 között használható, max. 20 perc időtartamra.

 

 

FUTÁRBÉRLET

 

- A futárbérlet használatára jogosultak a futárszolgálatok, a Magyar Posta és az ételkiszállítással foglalkozó cégek.

- A futárbérlet vásárlásához be kell mutatni a kiszállítással foglalkozó cég működési engedélyét, valamint a megállapodást az igénylő és a cég között.

- A futárbérlettel valamennyi zóna igénybe vehető, díjfizetési időszakban max. 20 perc időtartamra. A várakozás időtartamára az üzemeltető által kiadott parkolóbérletet és egy óratárcsát kell az első szélvédő mögött elhelyezni. Az óratárcsán a várakozás kezdetének időpontját kell beállítani

 

 

3. Fizetőssé vált a zöld rendszámos autóknak is a parkolás.

 

 

4. Eltörlésre került a sátorgarázsok számára vonatkozó korlátozás.  A bérleti díj azonban emelkedett: bruttó 5.000,-Ft/hó.

 

 

5.Emelkedtek a várakozási díjak és a bérletek árai, valamint a parkoló bérlés /parkoló kizárólagos használat/ díja.

 

PARKOLÓ JEGY

 


 

 

BÉRLETEK

 

 

 

 

 

PARKOLÓ BÉRLÉS

 

 

 

6. Újabb területek kerülnek bevonásra a fizető zónába 2023. július 1-től:

 

#kapcsolódó