Sztárok köszöntötték a nyíregyházi Zayt - Videó!

Sztárok köszöntötték a nyíregyházi Zayt - Videó!

Idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az iskola.

  1. november 14-18. között került megrendezésre a Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium hagyományőrző rendezvénye a ZAYS HÉT.

Az esemény vezérfonala – mint ahogyan a neve is mutatja – az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés. A szervezők az idén is változatos programokkal próbálják felhívni a figyelmet a cél megvalósítására.

Az idei rendezvénysorozat azért is különleges, mert az iskola idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.

November 14-én hétfőn délelőtt véradás volt, majd 13 órakor az ünnepi megnyitóval kezdetét vette a programsorozat, melynek keretén belül a Zay-pályázat eredményhirdetése is megvalósult. A Zay-pályázat témakörei mindig az aktuális tanév elején kerülnek meghirdetésre. A tanulók az általuk választott témakörök feldolgozásával, önálló kutatómunkával – oktatói/témavezetői iránymutatás mellett – pályázhatnak.

A Zay Egészségmegőrzési Hét keretén belül a hagyományoknak megfelelően kiállítással is készültek a szervezők. Az idei tanévben Máté István festőművész kiállítása volt látható az intézmény aulájában, melynek megnyitója 2022. november 14-én 13:30 órakor volt.

A megnyitó után 14:15 órától előadásokkal folytatódott a rendezvény, ahol az érdeklődők a sürgősségi betegellátás aktualitásairól hallhattak szakmai információkat.

November 15-én kedden 10:30 órától a II. Zay Tudományos Nap vette kezdetét, mely a tavalyi évtől hagyományőrző módon kínál lehetőséget a szakmai együtt gondolkodásra a résztvevőknek. A hét egyik kiemelkedő programján iskolánk jelenlegi és volt tanítványai tudományos kutatómunkáikat mutatták be, melyekre vagy egy korábbi Zay-pályázaton-, vagy országos versenyen kaptak már elismerő minősítést. A rendezvényen Dr. Pápai Tibor Phd. a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának főiskolai docense – aki többek között még a Tankórterem internetes oktatási portál vezetője, valamint a Tudományos Nap üléselnöke is – előadást tartott a perifériás kanülgondozás szabályairól.

Üléselnöki felkérésnek eleget téve Jávorné Dr. Erdei Renáta a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Védőnői és Prevenciós Tanszék tanszékvezetője is megtisztelte részvételével a rendezvényt.

A Tudományos Bizottság munkájában részt vett Dr. Nagy Erzsébet – a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója, Nagy Géza – a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi elnöke és Vargáné Nemes Ildikó az intézmény igazgatója is.

A rendezvény védnöke Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

November 16-án szerdán reggel 8 órától Nyílt Nap keretén belül szakmai és közismereti órákon vehettek részt az egészségügyi és szociális szakmai képzések iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik. 13 órától vette kezdetét a MESKETE elnevezésű Mese- és prózamondó verseny.

A kollégiumi tanulók részére a 16 órától kezdődő Ki mit tud? elnevezésű program adott lehetőséget a kikapcsolódásra és a tehetségük bemutatására.

November 17-én csütörtökön az iskolai névadó Zay Anna szellemiségének tiszteletére szerveződött a Herbária Napja, ahol a gyógynövényeké volt a főszerep. A Zay Anna Gyógynövénykert és Teaház szervezői előadás segítségével ismertették meg az érdeklődőket a leggyakrabban alkalmazott gyógynövények hatásaival, alkalmazásuk lehetőségeivel.

13 órától az iskola jubileumi gálaműsorával folytatódott a rendezvény, majd ezt követően az intézmény volt munkatársait vendégül látva került sor a nyugdíjas találkozóra.

November 18-án pénteken eszközbemutató és személyiségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt az iskola tanulói, majd a programsorozat zárásaként jótékonysági bál szerepel a repertoárban.

Forrás: ZAY

#kapcsolódó

Emlékülés és emlékérem – Tisztelgés dr. Adorján Gusztáv emléke előtt

Emlékülés és emlékérem – Tisztelgés...

Dr. Adorján Gusztáv kórházi főigazgató halálának kétéves évfordulóján rendeztek...

Üdítővel dobálta a tanítónőt

Üdítővel dobálta a tanítónőt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével...