Így érkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé!- VIDEÓ!

Így érkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé!- VIDEÓ!

Megérkezett az ország karácsonyfája a Heves megyei Apcról a budapesti Kossuth térre, ahol vízkereszt napjáig, január 6-ig lehet majd megtekinteni.

Idén a Heves megyei Apcról érkezik az ország karácsonyfája Budapestre, a Kossuth térre. A 18 méter magas, hetven centiméter törzsátmérőjű, hat-nyolc tonnás ezüstfenyő egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette. 

A fát ők ültették 42 évvel ezelőtt. Az Országgyűlés Sajtóirodája arról is tájékoztatást adott, hogy a fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezik meg hétfőn a Parlamenthez.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) kamerái rögzítették azt a konvojt, amely hétfő kora délután hajtott fel az M3-as autópályára az ország karácsonyfájával.

A fa vízkereszt napjáig, január 6-ig díszíti majd a Kossuth teret. Az ország karácsonyfáját egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér színhőmérsékletű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz, valamint 2500 folyóméternyi, 16 000 energiatakarékos, színes LED-izzót magába foglaló fényfüzér ékesíti majd.

Idén a nemzet Betleheme – ahogy a készítők elnevezték – Kisgyőrből érkezik, és embernagyságú, fából faragott figurákból áll majd.

Az Országgyűlés Hivatala a fenyő lebontását követően tüzelőként hasznosítja majd a faanyagot, amelyet rászorulóknak ajánlanak fel.

index.hu

#kapcsolódó

Multisport Fesztivál – A cél, hogy minden nap 60 percet mozogjanak a gyerekek

Multisport Fesztivál – A cél, hogy...

Multisport Fesztivált szerveztek a Bem József Általános Iskolában. A mindennapos...

Bővül a LEGO – 54 milliárd forintos fejlesztés, 300 új munkahely

Bővül a LEGO – 54 milliárd forintos...

A LEGO Csoport tovább bővíti nyíregyházi gyárának gyártókapacitását. Az új...