Kolozsváron mutatta be turisztikai kínálatát Nyíregyháza

Kolozsváron mutatta be turisztikai kínálatát Nyíregyháza

A találkozó első felében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a két város együttműködéséről egyeztetett.

Kolozsváron mutatta be turisztikai kínálatát Nyíregyháza. A találkozó első felében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a két város együttműködéséről egyeztetett, majd a program Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán folytatódott, ahol Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról esett szó, román és magyar sajtó, valamint utazási irodák képviselőinek jelenlétében.

 

A turistaforgalom növelésének érdekében idén is több sikeres nyíregyházi turisztikai bemutatkozás valósult meg Romániában, amely hatására a Nyíregyházán eltöltött romániai vendégéjszakák száma dinamikusan nőtt a városban. 8 évvel ezelőtt a külföldi turisták között a romániaiak még csak a harmadik helyen szerepeltek a vendégéjszakák alapján, mostanra viszont az első helyre léptek elő. Az eredményeket tekintve Dr. Kovács Ferenc polgármester és a helyi turisztikai szakemberek is fontosnak tartják a román piacon történő aktivitások folytatását.

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán a szakmai program vendégeit Mile Balázs konzul köszöntötte, majd Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere arról mesélt, gyermekkorát a közeli Nagykárolyban töltötte, így Nyíregyháza városát is jól ismeri, és méltatta az elmúlt 10 évben megvalósult fejlesztéseket.

Nyíregyháza attrakcióiról Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott előadást, amelyet nagy turisztikai és média érdeklődés övezett. A résztvevők a térség eredettvédett pálinkáit is megkóstolhatták, valamint meglepetésként a Hunguest Hotel Sóstó jóvoltából egy wellness-hétvégét is kisorsoltak közöttük.

 

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

#kapcsolódó

Újra lesz Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban - A legszebb liba kerestetik!

Újra lesz Márton-napi vigasságok a...

November 13-án újra Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban!

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

Gépjárműadó egyszerűen, mobilappon

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.