Új tantárgy oktatása kezdődött az iskolákban

Új tantárgy oktatása kezdődött az iskolákban

Igaz, egyelőre csak az osztályfőnöki órákon.

Bár tantárgyi szinten még nem vezették be, a témakör már beépült a közösségi nevelés kerettantervbe, az osztályfőnöki órákon esik szó róla - válaszolta a 24.hu kérdésére a Belügyminisztérium a közlekedésbiztonsági tantárgy oktatásával kapcsolatban.

Berzai Zsolt alezredes a februári Rendőrségi Igazgatási Központban megrendezett VIII. Iskolarendőr Szakmai Napon beszélt arról, hogy a 2023/24-es tanévben hangsúlyosabb lesz a biztonságos közlekedés oktatása, ami - bár még gyerekcipőben jár - később akár vizsgaköteles tárgy is lehet az iskolákban.

"A cél az, hogy egy gyerek ne azért biciklizhessen a főúton, mert már betöltötte a 12. életévét, és a KRESZ szerint megteheti, hanem azért, mert már képes és felkészült rá"

- idézi a lap.

A Belügyminisztérium szerint a tantárgyból egyelőre még nem kell vizsgázni, és az oktatása - mivel az az osztályfőnöki órákon történik - az órák számát sem növeli. Az órákon egyelőre a fenntartható közlekedési módokat és a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés fontosságát részesítik előnyben. A kerettanterv szerint a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó tananyagok és segédletek a KRÉTA felületen elérhetők.

Berzai Zsolt alezredes úgy véli, a közlekedésbiztonsági tantárgy hatása leghamarabb 5-10 év múlva érződhet.

eduline.hu

#kapcsolódó

Nyíregyháza triplázott – 2022-ben is a Marketing fővárosa lett!

Nyíregyháza triplázott – 2022-ben is...

A Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete...