A nagy Mikulás kaland

A nagy Mikulás kaland

Karácsonyi hangulat és a Mikulás fogadta a vendégeket az állatparkban

Candyland, Grincs, úszó Mikulás – ezek mind várták a látogatókat december első hétvégéjén a Nyíregyházi Állatparkban. Első alkalommal szerveztek ünnepi programokat az állatkertben, izgalmas Mikulás kalandra várták a családokat. A gyerekek találkozhattak személyesen is a Mikulással az India-házban, de a Grincs is próbálta őket megijeszteni a hópárduc kifutójánál.

Egy különleges helyszínen, a Nyíregyházi Állatpark India-házában fogadta a gyerekeket a Mikulás. A családok fotókat készíthettek vele és a segítőivel, vagyis a Manókkal, az állatkert dolgozói egy igazi ünnepi fotósarkot rendeztek be erre a célra.

Minden gyerek elmondta a kívánságát, hogy mit szeretne és bizony nagyon elfáradtam ebbe a sok kívánságteljesítésben, de minden szülő állította nekem, hogy nagyon jók a gyerekek” – mesélte a nap végén a Mikulás.

Ünnepi hangulat

Az ünnepi hangulat mindenhol megjelent a tölgyerdőben, a kis színpadon Hóangyal koncert szórakoztatta a gyerekeket, az ázsiai elefántok mellett egy kis varázs világ, a candyland várta a látogatókat, ahol karácsonyi nyalánkságok mellett készíthettek fotókat. A hópárduc-kifutónál a Grincs próbálta megijeszteni az arra sétálókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Mikulás az akváriumban

Ez pedig már az Ócenárium, ahol a leglátványosabb programot szervezték, itt az úszó Mikulás látogatta meg a cápákat. Ez volt a vendégek kedvenc helyszíne, rengetegen integettek a Mikulásnak és készítettek közös fotót vele az üvegfalon keresztül. A Nyíregyházi Állatpark úgy döntött, a kalandos hétvégén nemcsak a látogatóknak kedvez, az állatok is finom falatokat kaptak az ünnep alkalmából, a cápákhoz viszont le kellett merülnie a Mikulásnak, aki heringet és makrélát vitt az ötszázezer literes akváriumba.

Egy órát lesz lent a Mikulásunk, nagyon jól bírja szuflával és a normál szabályok szerint közlekedik, tehát van egy krampusza, aki figyel és biztosítja a Mikulás zavartalan úszását. Nagyon szeretik a vendégek a külső helyszíneket is, hiszen alapvetően egy tölgyerdőben található a Nyíregyházi Állatpark, de számos trópusi klímájú állatház is várja az ide érkezőket. Itt, az Ócenáriumban a tengervizes medencék mellett van egy Zöld Piramis része is, ahol az esőerdők világában barangolhatnak az ide érkezők, 3000 négyzetméteren 3 szinten, úgyhogy valódi, exkluzív élményben lesz részük, akik ellátogatnak hozzánk” – nyilatkozta Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

Az izgalmas programok és tematikus helyszínek mellett minden 14 év alatti gyermek mikuláscsomagot is kapott szombaton és vasárnap a Nyíregyházi Állatparkban.

Szerző: Nagy Boglárka

További fotókért kattintson ide!

#kapcsolódó

Szezonnyitó bringatúra a nyuszival

Szezonnyitó bringatúra a nyuszival

A Zöld Kerék Alapítvány felhívása.

Színes adventi forgatag várja az érdeklődőket november 27-től a város főterén

Színes adventi forgatag várja az érdeklődőket...

A Város Karácsonyfája hagyományosan a Takarékpalota előtt díszíti a Kossuth...