Fejfájós napok elé nézünk a hétvégén

Fejfájós napok elé nézünk a hétvégén

Frontok és mediterrán ciklonok érkeznek, és teszik változékonnyá a következő időszak időjárását.

Frontok és mediterrán ciklonok érkeznek, és teszik változékonnyá az időjárást. Eső több hullámban várható, a jövő hét közepén nyílhat legkorábban esély a (síkvidéki) halmazállapot-váltásra.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek térségét egy újabb ciklon érte el, a melegfrontja már Franciaország, Németország partvidékénél, míg a hidegfrontja a szigetország déli részén jár. Többfelé felhős, csapadékos az idő a térségben. Keletebbre átmeneti nyomásemelkedés tapasztalható, itt felerősödnek az anticiklonális hatások, így kevesebb a felhő, viszont helyenként párás, ködös az idő.

Kontinensünk keleti részén egy másik frontrendszer húzódik, amely a Balti-tengertől egészen a Balkán-félszigetig nyúlik. Az északi részein hó, délebbre eső a jellemző csapadékforma. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig előbb egy meleg-, majd vasárnap estétől egy hullámzó hidegfront alakítja.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Délután a Dunántúlon fátyolfelhőzet vonul fel nyugatól, ami este vastagodni kezd, emellett a keleten lévő rétegfelhőzet ismét terjeszkedni kezd. A kevésbé felhős részeken pára, foltokban köd képződik. Vasárnap a fokozatosan vastagodó felhőzet mellett északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok valószínűek.

Késő délutánig a felhősebb tájakon szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Szombaton délután déliesre fordul a légmozgás, ami az esti órákban az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. Vasárnap élénk, olykor erős lesz a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, gyenge fagy a főként a középső tájakon várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli megyékben lesz enyhébb az idő.

hirado.hu

#kapcsolódó

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb az szja-tervezetek átnézése, elfogadása

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb...

Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után...

Szakmai megbeszélésén vettek részt a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének újonnan megválasztott elnökségi tagjai a Kulturális és Innovációs Minisztériumban

Szakmai megbeszélésén vettek részt...

A Kulturális és Innovációs Minisztériumban egyeztetett Szentmártoni János művészetért...