Újabb beruházási sikerről adott hírt Nyíregyháza polgármestere közösségi média oldalán

Újabb beruházási sikerről adott hírt Nyíregyháza polgármestere közösségi média oldalán

A beruházás értéke 60 milliárd forint.

Néhány perccel ezelőtt ért véget a sajtótájékoztató a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Budapesten, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: a német Boysen Battery Components Hungary Kft. Nyíregyházán, a Déli Ipari Parkban valósítja meg a vállalat első nemzetközi beruházását, ami nagy elismerés és megtiszteltetés Nyíregyházának.
Mint a tárca vezetője is kiemelte, ez a vállalatcsoport magas automatizáltságú, legmodernebb technológiájú gyára lesz, mely a megújuló energiára alapoz, szén-dioxid semlegesen működve.
A beruházás értéke 60 milliárd forint – ehhez Magyarország Kormánya 5,6 milliárd forint támogatást nyújtott –, és ezzel 400 új munkahely jön majd létre városunkban. A cégcsoport 16,5 hektáros területen a BMW gyár számára elektromos autók gyártásához készít majd alkatrészeket, takaró-tartólemezeket.
Az újabb fejlesztés hozzájárul a városvezetői programhoz, melynek kiemelt része a befektetésösztönzés, munkahelyteremtés, és a fiatalok hazahívása, amint azt a minisztériumi bejelentésen is megfogalmaztam - olvasható dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere hivatalos Facebook oldalán.

#kapcsolódó

Újabb könnyítés jön: megszűnnek a SZÉP-kártya zsebek

Újabb könnyítés jön: megszűnnek a SZÉP-kártya...

Hétfőtől megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlái, vagyis összevonják az eddigi szálláshely,...

A Megyeházán és a Városházán is jókívánságokat és szerencsét hoztak a kéményseprők

A Megyeházán és a Városházán is jókívánságokat...

A kéményseprők megyeházi és városházi látogatása már évtizedes hagyomány Nyíregyházán....