Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Tiszavasvári úti felüljárónál

Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Tiszavasvári úti felüljárónál

Megkezdődtek a kiváltási munkálatok.

Egy jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Tiszavasvári úti felüljáró városból kifelé vezető szakaszán, melynek részeként plusz forgalmi sávokat hoznak létre, és egy sávval szélesítik a felüljárót is. A kiváltási munkálatok már folyamatban vannak, az útépítés várhatóan márciusban kezdődik, az egész beruházást pedig ősz elejére tervezi befejezni a kivitelező.

 

Megkezdődtek a kiváltási munkálatok

Jelenleg egy támfal építése és a közművek, szolgáltatók kiváltása van folyamatban a Tiszavasvári úti felüljáró nyugati oldalán, a városból kifelé vezető szakaszon. A Csalitos utcáig teljes egészében megújul a csomópont, melynek több jelzőlámpa, újabb sávok kialakítása, valamint a kerékpárút és a járda építése is a részét képezi.

„Itt egy támfalat építünk, a jelen beruházás részeként egy jelzőlámpás csomópont megvalósítása lesz a cél, és a Nyíregyházáról kifelé vezető útszakaszon az egy egyenes sáv helyett két egyenes sáv vezet majd ki a városból, és egy balra kanyarodó sávot létesítünk. A támfal megépítése azért szükséges, mert a plusz forgalmi sáv miatt szélesítenünk kell a felüljárónál a töltésünket” – mondta el Molnárné Varga Viktória projektvezető.

Tavasszal kezdődhet az útépítés

A kiváltási munkákat még a téli üzem alatt, az útépítést megelőzően elvégzi a kivitelező. A támfal építésével párhuzamosan a hírközlővezeték, elektromos vezeték, a jelzőlámpa kábelezése, illetve a csapadék és ivóvíz kiváltási munkái vannak folyamatban. Az a cél, hogy mire az útépítési munkák elkezdődnek, addigra ezek a kábelek kijöjjenek a földből, és meg tudják kezdeni az út szélesítési munkáit – ismertette a projektvezető.

„Ezek után márciusban, a téli üzemet követően az útépítési munkákkal kezdünk, a Csalitos utcánál is folytatódna a két sáv a városból kifelé vezető úton, illetve a kerékpárút-korrekció és a járdaépítés is a beruházás részei lesznek, mintegy 500 méteres távolságban a felüljáró lábától.”

Biztonságosabb, gyorsabb közlekedés

A beruházás végére egy korszerű, jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a felüljáró lábánál, valamint a Csalitos utcánál, melynek köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés a város nyugati irányában.

Szerző:Fehér Attila

#kapcsolódó

Fürdőkádba fojtották az idős férfit

Fürdőkádba fojtották az idős férfit

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés...

A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert

A kormány továbbra is fenntartja és...

A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert,...