Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán című pályázati program keretében

Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán című pályázati program keretében

A projekt célja, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájáruljon a 0-3 év közötti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 599,75 millió Ft, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az „Új Bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című, TOP-6.2.1-19-NY1-2019-00001 azonosító számú pályázat megvalósítására, mely a TOP-6.2.1-19 kódszámú, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázati felhívás keretében került benyújtásra. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A projekt célja, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájáruljon a 0-3 év közötti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez. Célja az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkenteni a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremteni az egészséges környezetet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A bölcsődei szolgáltatás követelményeinek minőségi javulása megnyugtató a szülők számára, így munkavégzésük során koncentráltabbak, hatékonyabbak lehetnek.

Az „Új Bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című projekt keretében a fő tevékenység, a Honvéd utcán meglévő, - jelenleg használaton kívüli - ingatlanon egy új bölcsődei szolgáltatási hely kialakítása. Az épület felújításával, átalakításával, hozzáépítésével egy modern, 3 csoportszobás, 36 férőhelyes új bölcsődei szolgáltatási hely kialakítása valósul meg, melynek során megújul a játszóudvar is, valamint a biztonságos feltételeket biztosítva a kerítés újjáépítése is. A kivitelezés megkezdődött és tervezetten 6 hónapot vesz igénybe. A beruházás során nem csak infrastrukturális fejlesztés, hanem a leendő bölcsőde működési feltételeinek biztosítását szolgáló eszközök beszerzése is megvalósul.

A projekt keretében egyéb infrastrukturális fejlesztések is tervezve voltak, úgy, mint vízpermetezők kialakítása. A vízpermetezők kialakítása már korábban megvalósult az alábbi 4 bölcsődében: 16. sz. Aprajafalva Bölcsőde, 12. sz. Babaház Bölcsőde, 10. sz. Katica Bölcsőde, 5. sz. Őzike Bölcsőde. A bölcsődékben, a szükségletnek megfelelően 3 vagy 4 db vízpermetező került kialakításra.

A projekt fizikai befejezése 2023 őszén várható a Honvéd utcai beruházás megvalósulásával.

#kapcsolódó

Helebrandt Máté - egyéni csúcs a világbajnokságon!

Helebrandt Máté - egyéni csúcs a világbajnokságon!

A nyíregyházi Helebrandt Máté új egyéni csúccsal a 23. (1:21.16) helyen ért...