Vonaton lopott

Vonaton lopott

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG tájékoztatója.

A vonaton alvó férfitől lopta el a tárcáját, majd a bankkártyájával többször fizetett is, az a többszörösen büntetett előéletű férfi, akivel szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kéri.

 

A vádirat szerint a középkorú férfi 2022. december 28-án reggel a Debrecenből Nyíregyházára közlekedő személyvonaton utazott, amikor észrevette, hogy egy férfi elaludt a vonaton. Mivel éhes volt, kihasználva az adódó alkalmat, a férfi zsebéből ellopta a pénztárcáját a benne tárolt irataival és bankkártyáival együtt.

 

Miután Nyíregyházán leszállt a vonatról, a megszerzett bankkártyával az állomás környéki üzletekben több kisebb összegű sikeres vásárlást hajtott végre, azonban a nagyobb összegű vásárlásokat - a bankkártya limit beállítása miatt - a bank elutasította. E miatt a sértettnek alig több, mint tízezer forint kára keletkezett, melyet a pénzintézet meg is térített neki. Ezért érdemes a bankkártyára mind a vásárlási összeghatár, mind pedig a vásárlások számára korlátot beállítani.

 

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség kifosztással, csalással és okirattal visszaéléssel vádolja. Amennyiben az előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyalásról, úgy vele szemben 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra tesz indítványt az ügyész.

 

Dr. Borsodi-Buss Emese

    helyettes sajtószóvivő

#kapcsolódó

A geszterédi aranyszablya

A geszterédi aranyszablya

Közismert dolog, hogy a Jósa András Múzeum régészeti anyagának egyik legjelentősebb,...

Megkezdődött Nyíregyháza közterületein az őszi virágosítás

Megkezdődött Nyíregyháza közterületein...

Az elmúlt időszakban városszerte a virágágyások előkészítései zajlottak a kétnyári-...