Vikár Sándor Zeneiskola - énekes tanulók országos sikere

Vikár Sándor Zeneiskola - énekes tanulók országos sikere

A nyíregyházi diákok három rangos eredménnyel tétek haza.

Kiemelkedő sikert értek el a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola vokális tanszakának tanulói a Szegeden megrendezett a „Jövő Muzsikusai" elnevezésű, országos könnyűzenei versenyen. A nyíregyházi diákok három rangos eredménnyel tétek haza.

 

Országos könnyűzenei versenyt hirdetett a szegedi Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A Covid járvány után először mérethették meg magukat a zenekedvelő fiatalok. Két kategóriában, szóló ének és szóló gitár produkciókkal jelentkezhettek az online előválogatókra a versenyzők pop-rock és jazz műfajú szerzeményekkel. A szakértő zsűri 20-20 nevezőt juttatott az élő döntőbe, amit március 4-én rendeztek Szegeden. Nyíregyházáról három fiatal jutott be az országos megmérettetésbe, ők valamennyien a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola vokális tanszakának növendékei.

A Jövő Muzsikusai Versenyen Puskás Jázmin kimagaslóan szerepelt, felkészítő tanára Fekete Katalin. Juhász Flóra III. helyezést ért el, aki Potornainé Telenkó Tünde tanítványa. Sipos Anna pedig II. helyezéssel tért haza, ő Kazár Ticiánával készült a megmérettetésre.

Az országos döntőre szinte nosztalgiával tekintettek a felkészítő tanárok, hiszen közel három éves kihagyás után most volt lehetőségük visszatérni az országos zenei versenyek vérkeringésébe.

A szép eredményt elért növendékek ezután sem hagyják abba a gyakorlást, hiszen a tanév végéig még számos, rangos versenyen bizonyítják be tehetségüket.

Forrás:Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola

#kapcsolódó

Móra-napok – Megkezdődött a Móra iskolában a hagyományos rendezvénysorozat

Móra-napok – Megkezdődött a Móra iskolában...

Hagyomány már a 39 esztendős intézményben, hogy megemlékeznek a névadóról.