Nyíregyháza az egyik legkedveltebb úti cél

Nyíregyháza az egyik legkedveltebb úti cél

A húsvéti, négynapos hosszú hétvégére már most 17 százalékkal több az előfoglalás, mint tavaly – derül ki a szallas.hu adataiból

A hotelek készülnek a nemzeti ünnepre is, bár idén szerdára esik, így nem erre az időszakra várják a legtöbb vendéget. A tavaszi szünet legkedveltebb úti céljai között Nyíregyháza is megjelenik, a hazai turisták előszeretettel választják a mi városunkat is.

A korábbi évektől eltérően idén nem a március 15-ei nemzeti ünnep jelenti az év első hosszú hétvégéjét, 2023-ban ez szerdára esik, így a hét közepén mindössze egy napot leszünk otthon. Aki mégis elutazna valahová, inkább egynapos kirándulásra megy. Nyíregyházán is több lehetőség közül is lehet majd választani, például a Kállay Gyűjteményben és a Sóstói Múzeumfaluban is várják majd a látogatókat, interaktív programokat szerveznek minden korosztály számára. A nemzeti ünnep miatt ráadásul ingyenes a belépés ezen a napon a múzeumokba.

Nemzeti ünnep, nemzeti étel

Azért a szállásadók is készülnek a nemzeti ünnepre, ebben a nyíregyházi hotelben még Petőfi kedvenc ételeinek is utánanéztek, így olyat is megkóstolhatnak a vendégek, amit a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakja is szívesen fogyasztott.

Nagyon szerette a házi csirkepaprikást, csirkepörköltöt. Mi, hogy itt vagyunk a majorságban, egy házi csirkepaprikást fogunk készíteni, csak egy újragondolt verzióban. Egy csirkepráddal megtöltöm a csirkemellet, szuvidáljuk és egy paprikamártással tálaljuk. Így meglesz a piros szín, a csirkemell a fehér, végül egy zöldfűszeres polentával, puliszkával lesz meg a zöld szín is a tányéron. Megbolondítjuk egy kis tejfölhabbal és egy kis házi csirketepertőt szórunk köré” – mondta Kósa Krisztián, a Sziget Hotel mesterszakácsa.

Több a foglalás

Az év első hosszú hétvégéje majd húsvétkor lesz, a négynapos pihenésre pedig már most sokan foglaltak szállást. Az előfoglalások aránya 17 százalékkal nőtt az előző évhez képest – ez derül ki a szállás.hu adataiból. A korai szállásfoglalókat jellemzően az alacsonyabb ár vonzza, így ilyenkor a nem hotel típusú szállásokat viszik jobban. A hosszú hétvégéhez közeledve viszont fokozódik a hotelek iránti kereslet is, különösen a saját wellness-részleggel rendelkezőkre. A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól – olvasható a közleményben.

Azt láthatjuk, hogy a húsvéti időszak már teljesen telt házas, illetve a Romániából érkező vendégek miatt pedig az ortodox húsvétkor is teljes telt házat várunk” – mutatja a képernyőn Erdélyi Edvárd, a Sziget Hotel menedzsere.

Ebben a nyíregyházi hotelben is látszik az országos tendencia, miszerint március 15-re még vannak helyek, viszont a húsvét már telt házas.

Teljes mértékben igyekszünk a legtöbb igényt kielégíteni, nagyon sok horgász is jár hozzánk, így napközben a férfiak leülnek horgászni, addig a család eltölti itt az időt a wellness-részlegünkben vagy a játszótéren, úgyhogy nagyon szokták élvezni a vendégek a természetközeli helyszínt” – nyilatkozta Erdélyi Edvárd.

Nyíregyháza az úti célok között

Az adatok azt mutatják, sokkal előrelátóbbak a magyarok, így a május elsejei és a pünkösdi időpontokat is foglalják már, illetve a nyári előfoglalások is 40 százalékkal nőttek időarányosan tavaly ilyenkorhoz képest – olvasható a szállás.hu közleményében. Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben.

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

Császár- és bronzkori emlékek

Császár- és bronzkori emlékek

Régészek a gyorsforgalmi nyomvonalán.

NAV tájékoztató az ügyfélszolgálatok nyitvatartásáról

NAV tájékoztató az ügyfélszolgálatok...

Ügyfélszolgálatok nyitvatartása október 14-én és 15-én