Elkezdődött a nagyböjti adománygyűjtés – Várják a tartós élelmiszer felajánlásokat

Elkezdődött a nagyböjti adománygyűjtés – Várják a tartós élelmiszer felajánlásokat

Aki személyesen nem tud elmenni egyik helyszínre sem, a 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal kapcsolódhat be a gyűjtésbe.

Ebben az évben is meghirdette a nagyböjti adománygyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, így vasárnaptól várják a tartós élelmiszer felajánlásokat a templomokban és a karitász szervezeteknél. Az élelmiszercsomagokkal a rászorulókon segítenek majd a húsvéti időszak előtt. Aki személyesen nem tud elmenni egyik helyszínre sem, a 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal kapcsolódhat be a gyűjtésbe. A „Tartós szeretet” kezdeményezés gyűjtőpontjait a Katolikus Karitász honlapján találják az érdeklődők.

Liszt, cukor, tészta, édesség, kávé, tea – csak néhány példa azokra a tartós élelmiszerekre, amelyeket a vasárnap indult nagyböjti adománygyűjtés apropóján vár a Katolikus Karitász. Az elmúlt időszakban rengeteget segítettek a háború elől menekülőknek, a húsvéti előtti hetekben viszont a helyben élő rászoruló családok számára gyűjtenek adományokat, hogy az ünnepekre mindenkinek jusson étel az asztalára. A részletekről Csordás Gábor plébános, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász Központ igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket.

Hagyományosan a keresztény embernek három feladata van a nagyböjti időben, erre hív meg az egyház hagyománya már évszázadok óta. Az egyik az imádság, imádkozzunk többet, a másik, hogy magunkkal is foglalkozzunk többet és böjtöljünk, valamiről mondjunk le, a harmadik fontos feladat pedig az adományosztás, az alamizsnáskodás, ahogy a régi magyar nyelv mondta. Ez arról szól, hogy forduljak oda a másik ember felé, nézzem meg, hogy mire van szüksége, miben tudok segíteni neki. Ennek kapcsán már sok éve meghirdeti a Magyar Katolikus Egyház is intézményi szinten, ha mondhatjuk így, hogy amikor a templomokba misére érkeznek az emberek, akkor hoznak magukkal egy-egy csomag kisebb, nagyobb adományt, tartós élelmiszert. Ezeket a Katolikus Karitász helyi csoportjai a helyi rászorulók között kiosztanak” – nyilatkozta Csordás Gábor.

Nyíregyházán többek között a Tábor utcai Karitász Központban és a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban is várják a felajánlásokat, de a pontos helyszíneket bárki elérheti a www.karitasz.hu oldalon.

További részletek a videóban!

Szerző: Nagy Boglárka

#kapcsolódó

2023-as évértékelő, 2024-es feladatmeghatározás

2023-as évértékelő, 2024-es feladatmeghatározás...

Értékelte hatékony védekező munkáját a vármegyei katasztrófavédelem.

Lakossági tájékoztató védelmi terv gyakorlatról

Lakossági tájékoztató védelmi terv...

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség értesíti a lakosságot, hogy 2023....