Ülésezett az Ifjúsági Tanács

Ülésezett az Ifjúsági Tanács

A négynapos esemény fő célja a tavaly júliusban alapított Nyíregyháza-Szatmárnémeti Ifjúsági Tanács ülése, illetve tisztújítása volt.

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SZAMEDT) közös műhelyfoglalkozást valósított meg március 9. és 12. között.

A négynapos esemény fő célja a tavaly júliusban alapított Nyíregyháza-Szatmárnémeti Ifjúsági Tanács ülése, illetve tisztújítása volt, aminek keretein belül új elnököket és elnökségi tagot választottunk, a leköszönő elnökök pedig tiszteletbeli címet kaptak. A két új elnök Takács Zsófia Nyíregyháza diákpolgármestere és Varga Viktória SZAMEDT elnöke lettek. Ezzel párhuzamosan elindult egy 18 hónapos részvételi projektünk a SZAMEDT-vel, aminek a célja egy közösségi költségvetés megalkotása a két testvérvárosban, amivel még aktívabb lehet a kapcsolat a települések fiataljai között, illetve az ifjúság érdekeit, céljait is jobban tudjuk majd közvetíteni a döntéshozók felé. A hétvége folyamán több előadásban, gyakorlati feladatban volt részünk; mi magunk is elkészítettünk egy fiktív településnek egy általunk elképzelt költségvetés-tervezetét. Megalkottuk a Nyíregyháza-Szatmárnémeti Ifjúsági Tanács közösségi média oldalait, illetve a részvételi projekthez is a hozzá tartozó weboldalt. Ez a hétvége is folytatása és ápolása volt a két testvérváros kapcsolatának, amivel egyre pezsgőbbé tehetjük a városokban a fiatalok életét.

 

Szerző: Szabó Hanna Zsófia, a Diák-polgármesteri Iroda tagja

#kapcsolódó

Megáldják a jubiláns házasokat

Megáldják a jubiláns házasokat

Február 8-ig lehet jelentkezni

Ismét igényelhetnek bérköltség-támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek

Ismét igényelhetnek bérköltség-támogatást...

Elindult a Vállalkozások regionális munkaerő-támogatása program, amelyben az...