Újra jelentkezhettek az ingyenes európai vonatutakra: itt vannak a részletek

Újra jelentkezhettek az ingyenes európai vonatutakra: itt vannak a részletek

Az ingyenes utazásra jogosító bérlet mellett ráadásul egy kedvezményekre jogosító kártyát is kaphattok, ha sikeresen pályáztok az Európai Bizottság programjára.

Az Európai Unió DiscoverEU programjára március 15. és március 29. között jelentkezhetnek azok a 18 éves diákok, akik 2004. július 1. és 2005. június 30. között születtek, és akik  az Európai Unió valamelyik tagországában, vagy az Erasmus+ programhoz csatlakozott államok valamelyikében élnek.

A maximum 30 napos utazásra jogosító bérlet elnyeréséhez a pályázóknak egy 5+1 kérdésből álló kvízt kell kitölteniük az Európai Ifjúság Portálon, amit aztán 2022. június 15. és 2024. szeptember 30. között használhatnak fel arra, hogy egyedül, vagy legfeljebb ötfős csoportokban utazzanak Európában.

Bár a program főként a vasúti közlekedést támogatja, a bérlet mellett a fiatalok egy több mint negyvenezer különféle típusú kedvezményre jogosító kártyát is kapnak, de igénybe vehetnek vele buszokat, kompot, kivételes esetben pedig - például ha távoli területeken vagy szigeteken élnek - repülőjáratokat is.

Azok a fiatalok, akik valamilyen fogyatékossággal vagy egészségügyi problémával élnek kísérő személlyel utazhatnak, de a kevésbé szerencsés 18 évesek számára a DiscoverEU két további esélyegyenlőségi pályázattal is készül 2023-ra.

A bérlet elnyeréséhez szükséges tesztet ide kattintva tudjátok kitölteni.

eduline.hu

#kapcsolódó

Teljes útzár Nyíregyházán augusztus 17-én 16.30 és 19.30 óra között

Teljes útzár Nyíregyházán augusztus...

Mutatjuk, hogy pontosan mely útszakaszokon.

Bill Gates lányának menyasszonyi ruhája 2021 egyik legszebbje

Bill Gates lányának menyasszonyi ruhája...

Jennifer Gates egy álomszép Vera Wang darabban ment férjhez.