Jó hír a vásárlóknak – egyre több üzlet jelenti be, hogy csökkenti az élelmiszerek árát

Jó hír a vásárlóknak – egyre több üzlet jelenti be, hogy csökkenti az élelmiszerek árát

Egymás alá licitálnak a boltok az árcsökkentésben.

Egyre több üzlet jelenti be, hogy jelentősen csökkenti a különböző élelmiszerek árát. Hétfőn egy holland és egy német székhelyű üzletlánc is bejelentette, hogy több száz élelmiszer árát csökkentette jelentősen. Szakértők kiemelik, hogy a hazai kormányzati szereplők az infláció drasztikus csökkenését ígérték. Az üzletekben tapasztalható árcsökkentés pedig már ennek a jele.

 

Míg múlt héten 1000 forint felett volt, hétfőn már csak 859 forintba került a rozskenyér az egyik nagy áruházláncban.

Emellett több pékárunak is 6 és 16 százalék között csökkent az ára. Ahogy mostantól kedvezőbb áron kapható a rizs, a búzadara, a rizsliszt, a különböző tésztafélék, müzlik és szalámik is. Egy hónap alatt 400 termékének csökkentette árait a Spar.

Az üzletláncoknál valóságos árháború alakult ki.

A Lidl hétfőn közleményben tájékoztatta vásárlóit, hogy az év első három hónapjában náluk is csökkent 400 termék ára. Legfőképp pékárukról, tejtermékekről és baromfiárukról van szó, de a tisztálkodószerek és babaápolási termékek is érintettek az árcsökkenésben.

És egymás után hirdeti meg akcióit a CBA és az Aldi is.

A szakértők szerint mivel egyre több termék ára csökken, a februári ígéretes adatok után a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció.

Nagyon sokat csökkenhet az infláció szintje csak az élelmiszerárak csökkenésén keresztül” – fogalmazott Sebestyén Géza, a Corvinus Egyetem közgazdásza.

Az Alapjogokért Központ előrejelzése is azt mutatja, hogy a következő hónapokban felgyorsulhat az infláció csökkenése, elérve év végére a kormány célját: vagyis az egy számjegyű inflációs értéket. Az Alapjogokért Központ szerint ebben szerepet játszanak a gazdasági versenyhivatal fogyasztóvédelmi vizsgálatai, a kormány által bevezetett árstopok és a rezsivédelmi politika is.

Orbán Viktor miniszterelnök már év elején azt mondta, hogy ha fokozatosan is, de év végére letörik az inflációt.

Úgy számolok, hogy valamikor február, március tájékán kezd csökkeni az infláció, és év végére egy számjegyű lesz” – mondta Orbán Viktor.

Hamarosan elindul a kormány árfigyelő rendszere is, aminek segítségével a lakosság nyomon követheti, hogy melyik boltban hogyan alakulnak az árak.

hirado.hu

#kapcsolódó

Csöndesebb lesz az utca

Csöndesebb lesz az utca

Kiemelt figyelmet szentel a rendőrség a Szalag utcából nyíló Thököly utca forgalmi...

Programajánló

Programajánló

A Váci Mihály Kulturális Központ közelgő eseményei.