Elindult a felvételi ügyintézés, mától akár a sorrendeteket is módosíthatjátok

Elindult a felvételi ügyintézés, mától akár a sorrendeteket is módosíthatjátok

Április 20-tól egészen július 12-ig ismét hozzáférhettek az E-felvételi rendszeréhez.

Ha idén felvételiztek az egyetemre, mától ismét lehetőségetek van az adataitok módosításra, dokumentumpótlásra, sorrendmósosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására. Mutatjuk, mik a legfontosabb tudnivalók ezekkel kapcsolatosan.

Mikor módosítsam az adataim?

Ha bizonyos személyes adataitok - például a nevetek, állampolgárságotok, vagy a lakcímetek - megváltozott, vagy korábban pontatlanul adtátok meg, ezeket korrigálnotok kell. Ha erre van szükség, az adatok módosítását hivatalos dokumentumokkal is igazolnotok kell, amiket az E-felvételibe fel kell töltenetek.

Milyen dokumentumokat tölthetek fel?

Minden olyan dokumentumot ebben az időszakban kell feltöltenetek, amit a felvételi kérvény benyújtását követően szereztetek. Ilyen lehet például a nyelvvizsga-bizonyítvány, vagy ha mesterképzésre jelentkeztek, akkor a felsőfokú oklevél. Nagyon fontos, hogy a 2021. február 15. után letett államilag elismert nyelvvizsgáknál csupán meg kell adnotok a bizonyítvány adatait (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi száma, kiállításának dátuma), a bizonyítvány másolatát nem kell feltöltenetek, hiszen azt a megadott adatok alapján képesek kinyerni a központi rendszerből.

Mikor módosítsak a sorrendemen?

Csak akkor, ha valami miatt megváltozott, hogy melyik egyetemre vagy képzésre jelentkeznétek, így már nem arra a szakra vagy egyetemre szeretnétek a leginkább bekerülni, amit a jelentkezés leadásakor az első helyen jelöltetek. Új szakot azonban ekkor már nem vehettek fel, mindössze arra van lehetőségetek, hogy a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén változtassatok, teljesen új képzést ilyenkor már nem vehettek fel, és a sorrendmódosításra is mindössze egyszer van lehetőségetek.

eeduline.hu

#kapcsolódó

Teljesen elektromos meghajtású seprőgép seper Nyíregyházán

Teljesen elektromos meghajtású seprőgép...

Elkezdte munkáját Nyíregyháza belvárosában a NYÍRVV legújabb, teljesen elektromos...

Összeszedtük milyen babonák és népszokások kapcsolódnak az év utolsó és az új esztendő első napjához

Összeszedtük milyen babonák és népszokások...

Babonákról, és hagyományokról is szól ez a két nap