Kézhigiénés Világnap alkalmából szervezett vetélkedőn a Zay

Kézhigiénés Világnap alkalmából szervezett vetélkedőn a Zay

A vetélkedőn gyakorlati és elméleti tudásukról is számot adtak a résztvevők.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009 óta minden év május 5-én – ami a kéz öt ujjának a szimbóluma – mindenkit emlékeztet a kézhigiéne fontosságára, és minden egészségügyi területen érintett embert csatlakozásra hív.
Ennek apropóján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Tagkórházának szervezésében vetélkedőt hirdettek a szakdolgozók számára, melyre iskolánk is meghívást kapott. Tiszteletbeli versenyzőként a Zayt Horváth Balázs, Somogyi Jázmin és Varga Linda 2/14.B osztályos általános ápoló szakos tanulók képviselte a rendezvényen.

A vetélkedőn gyakorlati és elméleti tudásukról is számot adtak a résztvevők, többek között UV lámpás módszerrel ellenőrizték a kézfertőtlenítés helyes gyakorlatát, de a védőruha szabályszerű alkalmazását is felmérték.
A tanulóink becsülettel helyt álltak a vetélkedőn, és elismeréssel értékelte a csapat felkészültségét Dr. Varga Éva a Higiénés Osztály osztályvezető főorvosa valamint Papp Judit ápolási igazgatóhelyettes nő. Részvételükért oklevelet és ajándékcsomagot is kaptak - írja Facebook oldalán az iskola.

#kapcsolódó

Forgalmas utak újultak meg Nyíregyházán – Lezárult egy újabb komplex beruházási csomag

Forgalmas utak újultak meg Nyíregyházán...

Több mint egymilliárd forintból újult meg a Szarvas, valamint a Korányi Frigyes...

Már fogynak a szaloncukrok, mutatjuk a kedvenceket

Már fogynak a szaloncukrok, mutatjuk...

Évről évre nő szaloncukor, a karácsonyi időszak egyik legnépszerűbb szezonális...