Akár száz százalékos intenzitású bértámogatást kínál a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Akár száz százalékos intenzitású bértámogatást kínál a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Egyedülálló lehetőséget biztosít a megyeszékhelyen a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum.

Egyedülálló lehetőséget biztosít a megyeszékhelyen a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum a munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt. A regisztrált álláskeresők foglalkoztatását, akár száz százalékos intenzitással támogatja a program. A pályázó munkáltatók, amennyiben még május hónapban benyújtják igényüket, akkor akár négy hónapig fedezi a projekt a részükre a munkavállalók bérét, melynek az elbírálása 2 lépcsőben történik.

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum 2016 óta működik Nyíregyházán, eddig közel 2000 fő került vissza az elsődleges munkaerő piacra a bértámogatásoknak köszönhetően. A program tovább folytatódik, két támogatási forma közül választhatnak jelenleg a munkáltatók. Az egyik konstrukció a 90 napos, 100 %-os intenzitású támogatás, amely fedezi a munkáltató számára a foglalkoztatott bérét és járulékát, ami nem jár továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel.  A másik lehetőség egy úgynevezett négy plusz két hónapos foglalkoztatási forma, ebben az esetben négy hónapig fedezi a projekt a munkáltatók számára a munkavállalók bérét, ezen felül önköltségen még két hónapig kell továbbfoglalkoztatni a munkavállalót a munkáltatónak.

- Ezt a támogatási formát a munkáltatók vehetik igénybe, regisztrált nyíregyházi lakcímmel rendelkező álláskeresőkre. Most már nem csak a helyi, hanem a járásban működő vállalkozások is pályázhatnak, hiszen kiterjesztettük a szempontrendszerünkben a támogatottak körét. A projekt fedezi a munkavállaló teljes bruttó bérét és a SZOCHOt is – mondta el Zsel Emese, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának paktumiroda munkatársa.

A projekt kritériuma szerint a munkavállalónak elsősorban két szempontnak kell megfelelnie. Rendelkeznie kell nyíregyházi lakcímmel és regisztrált álláskeresőnek kell lennie. A pályázatnak 10 célcsoportja van.

- Van bőven merítési lehetőség. Például a támogatás igénybe vehető az inaktívakra, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettekre, 25 éven aluliakra, 50 éven felüliekre, alacsony iskolai végzettségűekre, GYEDről, GYES-ről visszatérőkre, legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttekre, megváltozott munkaképességűekre, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülőkre, roma nemzetiséghez tartozó személyekre és a közfoglalkoztatottakra is – emelte ki Zsel Emese, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának paktumiroda munkatársa.

A program jelenleg is zajlik és 2023. november 30-ig tart. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a Nyíregyházi Paktumiroda valamelyik elérhetőségén vagy www.nyiregyhazipaktum.hu weboldalon kaphatnak.

 

A „Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum” című TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

#kapcsolódó

Nagy Márton: Hatékonyabbá és eredményesebbé válhat az állami vagyongazdálkodás keretrendszere

Nagy Márton: Hatékonyabbá és eredményesebbé...

A háborús konfliktus, valamint az elhibázott szankcióspolitika által sújtott...

Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol toplistájára

Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol...

Az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára öt magyar férfi is felkerült...