A köztársasági elnöktől kapott állami elismerést Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója!

A köztársasági elnöktől kapott állami elismerést Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója!

A hazai állatkertészet megújítása érdekében több évtizede végzett, eredményes és odaadó munkája elismeréseként Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. igazgatója, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének elnöke a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehette át Sulyok Tamás köztársasági elnöktől.

Dóró Katalint, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. nyugalmazott kontrolling osztályvezetőjét pedig közel öt évtizedes elhivatott munkája, vezetői tevékenysége elismeréseként Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatával jutalmazta az agrárminiszter. 

nyiregyhaza.hu

A Nyíregyházi Állatpark története, amóta Gajdos Lászlót igazgatónak nevezték ki. 

  • 1996: Az első év az Afrikai Állatoké. Elkészült az oroszlánok kifutója és átadják az ország legnagyobb kifutójának számító Afrika-Panorámát. Itt zebrák, struccokjávorantilopok és fehérfarkú gnúk élnek békésen együtt. Elkészül a Madárház, ahol az ország állatkertjeinek leggazdagabb papagájgyűjteménye kap helyet. Egyebek mellett ekkor kerül átadásra a tigriskifutó.
  • 1997: Tovább folyik az Állatkert benépesítése. Láma- és kengurukifutó készül, valamint felépül a Zsiráfház. A hollandiai Emmen állatkertjéből érkező zsiráfpár még ez évben egy borjúval gyarapodik.
  • 1998: Egyre több faj kap helyet az Állatparkban, köztük számos ritkaság. A Madárházban magyar állatkertekben egyedülálló módon folyamatosan költenek az arák és számos ritka antilopborjú (pl. vörösnyakú víziantilopfehérfarkú gnú) születik. Az újonnan érkezett fajok közül említésre méltó a csíkos szkunk és a Budapestről kihelyezett vörös óriáskenguru.
  • 1999: A vidéki állatkertek közül először kerül átadásra fókabemutató. A borjúfókák víz alatti úszását is meg lehet itt figyelni, az országban ekkor egyedülálló módon. Elkezdődik az orrszarvúház kiépítése.
  • 2000: Megnyílik az ország első vidéki, tengeri akváriuma. A számos érdekesség közül érdemes kiemelni, hogy szirti cápa is helyet kapott a bemutatóban.házi bivaly
  • 2001: Felépül az európai állatok új kifutó- és röpdesora Magyar Őspark néven. Az állatok mellett egy mini-skanzen is helyet kapott. A leglátványosabb újdonság a régóta hiányolt európai bölény
  • 2002: Átadásra kerül a Trópusi Ház. Ide költöztek a cápák és majmok egy része, új fajokkal kiegészülve. A legértékesebb lakók a borneói orangutánok. Még ebben az évben felépül a Ház szabadtéri része, a Mediterrán Kert és a Majomerdő.
  • 2003: A korábbi fókabemutató körül felépül a Sarkvidéki Panoráma. A vidéki zoo-k közül elsőként kerül bemutatásra pápaszemes pingvin és jegesmedve.
  • 2004: Elkészül az új oktatóterem és az azóta sajnos bezárt, az ember fejlődéstörténetét bemutató Panoptikum. Az év szenzációja a fehér tigris érkezése.
  • 2005: Megérkezik az első vastagbőrű, egy fiatal szélesszájú orrszarvú bika. Új, tágasabb kifutót kaptak a szibériai tigrisek és a kamcsatkai barna medvék.
  • 2006: A Vastagbőrűek Éve. Felépül az új oroszlánkifutó, a Törpevíziló-ház és az Elefántház. Két tehén érkezik a szélesszájú orrszarvúhoz, rajtuk kívül egy törpevíziló-tehén, három afrikai elefánt és két indiai orrszarvú is gazdagítja az új lakókat. Felépül az ország egyetlen állatkerti szállodája, a Hotel Dzsungel.
  • 2007: Elkészül a kaliforniai oroszlánfókák bemutatója. Megszületik Jumanee, az első magyar afrikai elefántborjú.
  • 2008: Átadásra kerül a Dél-Amerika Ház. Legértékesebb lakója Pedró, a dél-amerikai tapír. Egyebek mellett dromedárokjávorszarvasok és Grévy-zebrák érkeznek.
  • 2009: Pápaszemes medvék és maláj medvékfehér oroszlán és három indiai elefánt érkezett. Elkezdődött a Zöld Piramis, valamint a projekt másik része, a Tarzan ösvény építése. Született egy fekete és egy foltos jaguárkölyök.
  • 2010: Megérkeztek a komodói varánuszok, a szirtcápák, gömb,- és íjhalakdajkacápahomoki tigriscápa és barna (homokpadi) cápa, 6 fős orangutáncsalád, egy sziamang. Megszülettek a fehérfejű selyemmajmok és a görög teknős utódok.[1] Ebben az évben adták át a Zöld Piramist és a benne lévő Ócenáriumot.
  • 2011: Új állatfajok a mangrovevaránusznagy kudu. Jelentősebb születések és kelések; fekete leopárdfehér teveMayotte-makikkanadai fehér farkasok, s világra jött az ország első borjúfóka bébije is, Barack, valamint Picur a törpevíziló lány. Az Ócenárium is bővelkedik szaporulatban, bikafejű cápa bébi kelt ki, s a ritkán szaporodó orrszarvú leguánoknál is kopogtatott a gólya! Építészeti különdíjat nyert a Zöld piramis. (Az országos díj után 2012-ben nemzetközi díjat is nyert speciális kategóriában) Itt zajlott az EAZA Academy különleges állatkerti szakemberek részére szóló konferencia is. Afrikai elefánt tenyészközpont lett a park, megérkezett Jack az ivarérett afrikai elefánt (hozzá még 2012-ben 2 tehén érkezett).

 

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke  a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta a következő személyiségeknek. 

 

  1. Dr. Aradi Csaba, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi docense, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott igazgatója részére, a hazai természetvédelem területén elhivatottan végzett, több évtizedes munkája elismeréseként.

 

  1. Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára részére, az agrárágazat nemzetközi és országos szintű érdekegyeztetési fórumainak támogatása terén elért érdemei elismeréseként.

 

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke

 a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta

 

  1. Dr. Balázs Klára, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának címzetes egyetemi tanára, a Környezetbarát Növényvédelemért Alapítvány kuratóriumi elnöke részére, a hazai növényvédelem fejlesztése érdekében végzett eredményes munkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Bodonovits István, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum osztályvezető főorvosa részére, az egészségügy területén több mint négy évtizede elhivatottan végzett, magas színvonalú gyógyítómunkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Bognár Lajos Levente, állatorvos, az Agrárminisztérium Élelmiszeriparért és Kereskedelempolitikáért Felelős Államtitkárságának tanácsadója, volt élelmiszerlánc- felügyeletért felelős helyettes államtitkár és országos tiszti főállatorvos részére, az élelmiszerbiztonság és az állatjólét területén végzett több évtizedes, odaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Csóka György Levente, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének tudományos tanácsadója részére, az erdőegészségügy területén végzett kiváló tudományos és oktatói munkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Friedrich László Ferenc, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének intézetigazgatója részére, a húsipari technológia oktatása és kutatása terén elért kiváló eredményei elismeréseként.

 

  1. Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója részére, a halgazdálkodás területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként.

 

  1. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség nyugalmazott főtitkára részére, a hazai kereskedelem fejlesztése iránt elkötelezett, magas színvonalú munkája elismeréseként.

 

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke

 a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta

 

  1. Békés Sándor, a Nimród Vadászújság főmunkatársa részére, több évtizedes újságírói tevékenysége, a vadászetika kultúrájának megőrzése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Daka Zsolt Attila, a Gyulahús Kft. ügyvezetője részére, az élelmiszeripar területén végzett kiváló munkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Hercsel György, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal egykori Agrárügyi Főosztályának vezetője, nyugalmazott vármegyei főállatorvos részére, az állategészségügy szolgálatában évtizedeken át végzett, példaértékű munkája elismeréseként.

 

  1. Keresztes József, a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának nyugalmazott borvidéki titkára részére, az alföldi szőlőtermelők és borászatok képviselete terén végzett elhivatott munkája elismeréseként.

 

  1. Kovács Attila, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere, a Nimród Fotóklub Egyesület alapító tagja részére, a magyar természetfotózásban elért eredményei, valamint a társadalmi jelenségek igényes és hiteles ábrázolását szolgáló, több évtizedes, kiemelkedő fotóriporteri munkája elismeréseként.
  2. Dr. Kun Edit, festőművész részére, a teremtett világ szépségeit hűen ábrázoló, a magyar vadászati hagyományokat megjelenítő művészi munkája elismeréseként.

 

  1. Mocz András, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa részére, a hazai erdőgazdálkodók érdekében végzett, több évtizedes kiváló munkája elismeréseként.

 

  1. Rombauer Tamás, a Magyarországi Arablótenyésztők Egyesületének elnöke, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok szaktanácsadója, nyugalmazott igazgatója részére, a magyar lótenyésztés hagyományainak ápolásában, különösen az arab ló fajtarekonstrukciójában, valamint az eltűnőben lévő székely ló genetikai örökségének megőrzésében vállalt szerepe elismeréseként.

 

  1. Szandai József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád Vármegyei alelnöke, korábbi elnöke, Herencsény község volt polgármestere részére, a térség fejlesztése érdekében végzett sokoldalú és elkötelezett tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Várfi András, a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének nyugalmazott alelnöke, Gyomaendrőd város volt polgármestere részére, a város és térségének fejlesztése érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként.

 

 

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta

  1. András Károly, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke részére, a kertbarát mozgalom érdekében végzett több évtizedes, értékteremtő munkája elismeréseként.

 

  1. Árpás László, a Sonkamester Kft. ügyvezetője részére, a magyar gasztronómiai hagyományok megőrzése és továbbadása érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

 

  1. Bányácski Lajos, őstermelő, családigazdaság-vezető részére, a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programban vállalt aktív részvétele, a magyar gazdaközösség érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. műszaki osztályvezetője részére, az észak-magyarországi régió ökoturisztikai fejlesztése érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Csizmár Erika, a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központjának igazgatója részére, a szervezet közfeladat-ellátását támogató szervezeti fejlesztések terén végzett példaértékű munkája elismeréseként.

 

  1. Dávid József, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott közjóléti, fejlesztési referense részére, az erdők közjóléti funkcióinak fejlesztése terén elért eredményei elismeréseként.

 

  1. Elek Tibor Zsolt, a Ballettakademie der Wiener Staatsoper balettmestere részére, a magyar táncművészet területén végzett, határon innen és túl egyaránt sikeres művészi munkája elismeréseként.

 

  1. Hegedüs András, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Vármegyei Igazgatóságának falugazdásza részére, a gazdálkodók támogatása érdekében több évtizede lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként.

 

  1. Marovits Géza, Dunaremete község polgármestere részére, a község és térsége fejlődése érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Marquetantné Wágner Ilona, a mosonmagyaróvári Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör karvezetője részére, a helyi német közösség szellemi és tárgyi örökségének megőrzését szolgáló, értékes munkája elismeréseként.

 

 

  1. Miklós János, keramikusművész, szobrász részére, az ősi magyar mondavilágot és motívumkincset továbbörökítő, közel fél évszázados alkotóművészi tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Molnárné Galambos Mária, az Energiaügyi Minisztérium Környezetfejlesztési- és stratégiai Főosztályának nyugalmazott környezetstratégiai referense, nemzetközi koordinátora részére, a természet- és környezetvédelem, valamint a vízügy területén végzett több évtizedes, színvonalas munkája elismeréseként.
  2. Nyulné Dr. Pühra Beáta Amália, a Nyakas Pince Zrt. borászati vezetője részére, a hazai borásztársadalom érdekében végzett innovatív tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Ruzsa János, a Ruzsa Kft. és az Erdőkezelő Kft. ügyvezető-tulajdonosa részére, a nyírségi akácfa-feldolgozás fejlesztése érdekében végzett, példaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Steinbach Pál Péter, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze részére, az erdők védelme érdekében végzett sokrétű szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Tarjáni Antal, a Nemzeti Földügyi Központ nyugalmazott munkatársa részére, az erdészeti mélyépítés fejlesztése terén végzett eredményes munkája elismeréseként.

 

  1. Tarr Zoltán László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatóságának igazgatója részére, a magyar gazdák javát szolgáló, elhivatott munkája elismeréseként.

 

  1. Tóth Péter Lóránt, versvándor részére, a magyar kultúrát Kárpát-medence szerte formabontó módon népszerűsítő, elhivatott tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Zaxné Simon Erzsébet, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőművelési, természetvédelmi és ökoturisztikai osztályvezetője részére, a Vas vármegyei állami erdőfelújítások és ökoturisztikai fejlesztések megvalósítása érdekében végzett színvonalas munkája elismeréseként.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta

 

  1. Farkas László, családi gazdálkodó, a Jánoshalmi Gazdakör Egyesület elnöke részére,

a magyar gazdák érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként.

 

  1. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. igazgatója, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének elnöke részére, a hazai állatkertészet megújítása érdekében több évtizede végzett, eredményes és odaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Koncz Antal, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az erdészeti és természetvédelmi ismeretterjesztés érdekében több évtizeden keresztül fáradhatatlanul végzett, értékes munkája elismeréseként.

 

  1. Lukács György, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze részére, az erdősítési, erdőművelési feladatok ellátása terén öt évtizeden át végzett odaadó munkája elismeréseként.

 

  1. Nagy Endre, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott fővadásza részére, a Dél-Kiskunsági Erdészet vadállományának bővítése érdekében végzett eredményes munkája elismeréseként.

 

  1. Dr. Tarján Sándor, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyugalmazott munkatársa részére, a radioanalitikai ellenőrzés területén végzett több évtizedes magas szintű munkája, különösen a jártassági teszt értékelési módszerének megújításában elért eredményei elismeréseként.
  2. Weibl Lászlóné Balog Emese, a Bakonyerdő Zrt. ellenőrzési osztályvezetője részére, a faipar területén végzett több évtizedes, színvonalas munkája elismeréseként.

 

Dr. Nagy István miniszter úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta

 

  1. Nagy László, a Zalaerdő Erdészeti Zrt. nyugalmazott gazdasági igazgatója részére, a társaság és jogelődjei gazdasági-pénzügyi stabilitását megalapozó munkásságáért, a szervezet országosan elismert sikereinek elérésében nyújtott támogatásáért.

 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

 

  1. Dr. Bernáth Jenő, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem professor emeritusa részére, a hazai kertészet, a gyógynövény ágazat fejlesztésében és az utánpótlás nevelésében végzett kiváló oktatói és kutatói tevékenységéért.

 

  1. Dr. Bittsánszky János, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója részére, a hazai zöldségnövény-kutatás és nemesítés, a vetőmag- forgalmazás irányítása, valamint a kertészeti képzés fejlesztése terén végzett áldozatos munkájáért.

 

  1. Csizmadia Lajosné, a Csizmadia és Társai Kft. ügyvezetője részére, a hagyományos sütési technológiák megőrzése, valamint a térség élelmiszeriparának fejlesztése érdekében végzett kiváló munkájáért.

 

  1. Dóró Katalin, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. nyugalmazott kontrolling osztályvezetője részére, közel öt évtizedes elhivatott munkája, vezetői tevékenysége elismeréseként.

 

  1. Kertész József, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kommunikációs előadója részére, az erdész munkájának megismertetése, valamint természeti kincseink népszerűsítése érdekében végzett kiváló munkájáért.

 

  1. Orliczki Sándor, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság erdőgazdálkodási feladatainak kiváló ellátásáért.

 

  1. Rezessyné Dr. Szabó Judit, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem egyetemi magántanára részére, az élelmiszertudomány területén végzett eredményes oktató-kutatója munkájáért.

 

  1. Solti Imre, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott erdőmérnöke, erdészetvezetője részére, a hullámtéri erdők természetközeli módszerekkel történő felújítási technológiájának kidolgozásáért.

 

  1. Dr. Szél Sándor, a Gabonakutató Nonprofit Kft. nyugalmazott kukoricanemesítője részére, a hazai kukorica nemesítés terén végzett lelkiismeretes és sikeres munkájáért.

 

  1. Dr. Tarjányi József János, a japán Ishihara Sangyo Kaishia agrokémiai vállalat nyugalmazott kelet-európai igazgatója részére, a hazai növényvédelem gyakorlati fejlesztésében játszott szerepéért.

 

  1. Zétényi Zoltán, az Erdészeti és Faipari Híradó főszerkesztője részére, az erdészeti kommunikáció fejlesztése érdekében, hosszú évtizedek óta végzett áldozatos munkájáért.

 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

 

  1. Bányai Kálmán, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője részére, a társaság eredményes erdőfelújítási és fakitermelési feladatainak ellátásáért.

 

  1. Dr. Dénes Ferenc, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Fertődi Kutatóállomásának nyugalmazott kutatóállomás-vezetője részére, a málnanemesítés terén elért eredményes kutatói munkájáért.

 

  1. Divald Sándorné, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott humánerő- gazdálkodási ügyintézője részére, a társaság személyügyi tevékenységének négy évtizedes támogatásáért.

 

  1. Harangozó László, méhtenyésztő részére, a méhtenyésztés terén a technológiai és szakmai újdonságok sikeres alkalmazásával végzett munkájáért.

 

  1. Kéhl Pál, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola nyugalmazott gyakorlati oktatásvezetője részére, a gyakorlati oktatás szervezésében, valamint a szakmai vizsgáztatásban végzett elkötelezett munkájáért.

 

  1. Dr. Kövics György János, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának professor emeritusa részére, a növénykórtan kutatása és fejlesztése terén végzett közel négy évtizedes elhivatott munkájáért.

 

  1. Monostori Miklós, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, a Vas vármegyei erdők szolgálatában végzett közel négy évtizedes eredményes munkájáért.

 

  1. Dr. Sebő Tamás Péter, a Komárom-Esztergom Vármegye Kormányhivatal nyugalmazott járási főállatorvosa részére, az állami szolgálatban végzett több mint négy és fél évtizedes lelkiismeretes munkájáért.

 

Dr. Nagy István miniszter úr az Aranykoszorús Gazda Díjat adományozta

 

  1. Berend Ferenc, a Berend Kft. ügyvezetője részére, a "no-till" talajművelés rendszerének üzemi mértékű bevezetésében játszott szerepéért.

 

  1. Horváth István János, a Vezir-Hús Coop Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója részére, a húsiparban eltöltött több évtizedes eredményes munkájáért, a határon túli magyar kapcsolatok ápolásáért.

 

Dr. Nagy István miniszter úr a Darányi Ignác Díjat adományozta

 

  1. Solt Szabolcs, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinátora részére, a szabadvezetékek madárbarát átalakítása terén végzett innovatív kutatómunkájáért, valamint az új technikai megoldások elterjesztéséért.

 

Agrárminiszter Úr a Fleischmann Rudolf Díjat adományozta

 

  1. Dr. Farkas József, a Seminis Hungaria Vetőmag Kft. nyugalmazott nemesítési igazgatója részére, több mint három évtizedes, eredményes paradicsom nemesítői tevékenységéért.

 

  1. Dr. Lajkó László, a PHYTOPATENT Kft. ügyvezetője részére, a vetőmagtermesztés korszerűsítése terén végzett eredményes munkájáért, valamint több mint négy évtizedes oktatói tevékenységéért.
  2. Dr. Moór Józsefné, az OROSCO Kft. nemesítője részére, a paprika fajták minőségének folyamatos javítása, az új fajták rezisztenciájának fokozása érdekében végzett lelkiismeretes munkájáért.

 

  1. Dr. Pepó Péter, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának egyetemi tanára részére, a hazai növénytermesztési kutatások szakértőjeként végzett kiváló munkájáért, oktatói tevékenységéért.

 

Dr. Nagy István miniszter úr a Gróf Széchényi Imre Díjat adományozta

 

  1. Antal Géza, a Pro Agricultura Egyesület elnöke részére, a Belső-erdélyi gazdák gazdasági megerősítése, megélhetési körülményeinek javítása érdekében végzett áldozatos munkájáért.

 

  1. Kovács Szabolcs István, a Szatmár Vidékfejlesztésért Egyesület elnöke részére, a falugazdászok munkájának és képzéseinek összehangolásáért, a partiumi térség agrárszereplőinek képviseletéért és támogatásáért.

 

  1. Varga Péter, a karvai Szakközépiskola igazgatója, a Gazda Polgári Társulás elnöke részére, az agráriumért, a hagyományok megőrzéséért és a felvidéki magyar nyelvű szakoktatás megerősítéséért végzett példaértékű szakmai munkájáért.

 

Agrárminiszter Úr a Tolnay Sándor Díjat adományozta

 

  1. Dr. Gál János, egyetemi tanár, az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékének vezetője részére, a vad-, hal-, méh- és egzotikusállat egészségügy graduális és posztgraduális oktatása terén elért eredményeiért.

 

  1. Horváthné Dr. Sélley Erzsébet, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Főosztályának nyugalmazott vezetője, nyugalmazott

 

megyei főállatorvosa részére, az állategészségügy, a járványügyi védekezés és az élelmiszerbiztonság területén végzett több évtizedes kimagasló munkájáért.

 

  1. Dr. Kocsis László, a Hód-Mezőgazda Zrt. főállatorvosa részére, az állategészségügy és a járványügyi védekezés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

 

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

 

  1. Dr. Andrássyné Dr. Gács Heléna, az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának jogszabályelőkészítője részére, a szaporítóanyaggal, állatvédelemmel és borászati ágazattal kapcsolatos kodifikáció területén végzett kiváló munkájáért.

 

  1. Árpási Regina, az Agrárminisztérium Öntözésfejlesztési Osztályának vezetője részére,

az öntözéses gazdálkodás elterjesztése érdekében végzett kimagasló munkájáért.

 

  1. Balassa György, a Gabonakutató Nonprofit Kft. kukoricanemesítője részére, a takarmánykukorica hibridek nemesítése terén végzett kiváló munkájáért.

 

  1. Budáné Barát Ibolya, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyugalmazott pénzügyi osztályvezetője részére, több mint két évtizedes, pénzügyi terülten végzett lelkiismeretes munkájáért.

 

  1. Csirke László, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadásza részére, a vadgazdálkodási ágazat eredményeinek megőrzése, fejlesztése és elismertségének növelése érdekébe végzett kiemelkedő munkájáért.

 

  1. Dr. Fábián Gyula, az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának jogszabályelőkészítője részére, az agrárágazathoz tartozó jogszabályok, különösen a vadgazdálkodás terén végzett kiemelkedő munkájáért.

 

  1. Fenyvesi Katalin, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítás-szervezője, állattenyésztési előadója részére, az Alföldi Állattenyésztési Napok szervezése során tanúsított kiváló munkájáért.

 

  1. Dr. Gulyás Márta Emőke, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerlánc- biztonsági Laboratórium Igazgatóságának laboratóriumi főreferense részére, a fiatal szakemberek, szakközépiskolások, egyetemi hallgatók oktatása és továbbképzése terén végzett lelkiismeretes munkájáért.

 

  1. Horváth Erika, az Agrárminisztérium Gazdálkodási Főosztályának pénzügyi referense részére, a tárca által bonyolított európai uniós projektekhez kapcsolódó, valamint a kötelezettségvállalási pénzügyi feladatok elvégzése során tanúsított kiváló munkájáért.

 

  1. Huszárné Bodor Éva, a Heves Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának nyugalmazott vezetője részére, a helyi növény- és talajvédelem érdekében végzett eredményes tevékenységéért.

 

  1. Dr. Izsáné Dr. Somogyi Lilla, az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának jogszabályelőkészítője részére, az erdészeti ágazattal, természetvédelemmel és a földügyi szakigazgatással kapcsolatos kodifikáció területén végzett kiemelkedő munkájáért.

 

  1. Kalmár László, az Agrárminisztérium Miniszteri Kabinetének sajtófőnöke részére, a Sajtóiroda megfelelő működése érdekében végzett fáradhatatlan munkájáért.

 

  1. Lengyel Zoltán ezredes, az Agrárminisztérium szakmai támogatója, védelmi igazgatási szakértője részére, a biztonsági és védelmi igazgatás terén végzett feladatok kiemelkedő ellátásáért.

 

  1. Orbán Tamás Dávid, a Budakeszi Vadaspark műszaki vezetője részére, a hazai természeti értékek megismertetése érdekében végzett elhivatott munkájáért.

 

  1. Papp Ferenc, a Bükki Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi területfelügyelője részére, a Nógrádi Tájegységben végzett kiváló szakmai tevékenységéért, a madárvédelem terén kifejtett munkájáért.

 

  1. Polonkai László Zsolt, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának tájegységi fővadásza részére, Hajdú-Bihar vármegye es a Tiszántúl eredményes vadgazdálkodásának érdekében végzett kiváló munkájáért.

 

  1. Surin Péter Pálné, a Csabai Raktárszövetkezet főkönyvelője részére, a termelői közösség érdekében kifejtett több mint két és fél évtizedes kiváló számviteli, pénzügyi és ügyviteli munkájáért.

 

  1. Szabó Gábor, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság állattenyésztési telepvezetője részére, a muraközi ló és a magyartarka szarvasmarha génmegőrzési programjában elért kiemelkedő eredményeiért.

 

  1. Szilágyi Szilvia, az Agrárminisztérium Agrár-támogatáspolitikai Főosztályának adó- és pénzügyi referense részére, a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer működtetésében végzett kiemelkedő munkájáért.

 

  1. Zányi Eszter, az Agrárminisztérium Élelmiszeriparért és Kereskedelempolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője részére, az élelmiszerlánc felügyelet sikeres működtetése terén végzett kiváló munkájáért.

#kapcsolódó

Újra lesz Kisállatbörze! Mutatjuk mikor és hol!

Újra lesz Kisállatbörze! Mutatjuk mikor...

Újra Kisállatbörzét szervez a Nyírvv Kft.

Nyugdíjas találkozót tartottak az Inczédyben

Nyugdíjas találkozót tartottak az Inczédyben

Az Inczédy középiskola szervezésében 2019-ben találkoztak utoljára nyugdíjasok.