Kiderült, melyik négy bank számlájára lehet júliustól szabadfelhasználású diákhitelt igényelni

Kiderült, melyik négy bank számlájára lehet júliustól szabadfelhasználású diákhitelt igényelni

A Diákhitel Központ pályázaton választotta ki ezt a négy céget.

A Diákhitel Központ pályázaton választotta ki ezt a négy céget, náluk lesz elérhető a például ingyenes bankkártyát is biztosító kedvezményes diákhitel számla. Júliustól Diákhitel1-et csak ezekre lehet már igényelni, a régebbi adósoknak és más diákhitel-termékek mellé opcionális.

A kormány döntésével júliustól elérhetővé válik egy kedvezményes, több elemében ingyenes, úgynevezett „diákhitel számla”, derül ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményéből. Ám ez csupán négy magyarországi banknál lesz igénybe vehető, őket a Diákhitel Központ nyílt pályázaton – hat jelentkező pénzintézetből – választotta ki. Ezek a következők:

 • az OTP Bank,
 • az MBH Bank,
 • az Erste Bank
 • és a Gránit Bank.
 • Kötelező ingyenes szolgáltatások

  Ezeknél a számláknál ingyenesen kell biztosítani a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is. Ezek közül a negyedik tűnik a legkomolyabb feltételnek, bár a távirati iroda által idézett közlemény sajnos nem írja, hogy milyen bankkártya-típussal kell ezt megtenni. Ami azért lenne fontos, mert korábban volt olyan diákszámla-konstrukció, ahol az online vásárlások terén korlátozottan használható Maestro kártyát ingyen adták, de a Mastercardért már évi ötezer forintot kellett fizetni.

  De a tárca hozzáteszi, hogy a bankok a kötelező ingyenes elemeken túl eltérő, de jelentősen kedvezményes szolgáltatásokat fognak nyújtani a diákhitel számlát nyitóknak. Például a lakáshitel-felvétel, az értékpapír számlák vezetése vagy a biztosításkötés lehet így olcsóbb.

  Csak ide utalják

  Ám mindez nem csupán egy opcionális lehetőség.

  Júliustól a szabadon felhasználható Diákhitel1 új szerződéseit a Diákhitel Központ már kizárólag a négy bank valamelyikénél vezetett diákhitel folyószámlájára utalja.

  Azoknak, akiknek korábbi diákhitele van vagy egy másik konstrukciót vesznek igénybe, választható lehetőség marad mindez.

 • eduline.hu

#kapcsolódó

Húsvét után is legyen boldog a nyuszi!

Húsvét után is legyen boldog a nyuszi!

A húsvéti nyúl leginkább a gyerekek számára kedves, hiszen a legtöbb helyen...

Interjú az átváltozóművésszel: Tóth Zolkának nem okoz gondot, ha más bőrébe kell bújni

Interjú az átváltozóművésszel: Tóth...

Kihívást jelentően az Életrevalókban hat, a Don Juanban négy szereplőt formál...