600 millió forint közlekedésfejlesztésre

600 millió forint közlekedésfejlesztésre

Felújították a Rozsrétszőlői bekötőutat

A gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés céljára pályázott Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. Egy TOP-os pályázaton nyert 600 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást a Rozsrétszőlői bekötőút felújítására. Az ünnepélyes projektátadó rendezvényre kedden délután került sor a polgármester és az építők képviselőinek jelenlétében.

A város fejlődése szempontjából kiemelten fontos a helyi gazdaságfejlesztés, melynek alapvető célja az üzleti infrastruktúra fejlesztésén túl a helyi vállalkozások támogatása, beruházások vonzása, a foglalkoztatottság növelése. Ezt segíti mások mellett a rozsrétszőlői bekötőút felújítása is, mely az ütemezés szerint, május 22-én sikeresen lezárult.

„Tavaly április 11-én került sor a munkaterület átadására, és mostanra elkészült ez a teljesen felújított út. Aki járt itt korábban, láthatta, hogy elég keskeny volt és rossz állapotú. Most ezt megoldottuk. Szükség is volt erre a fejlesztésre, mert itt mind a személy-, mind az áruforgalom nagyon nagy, és szerintem ezután még nagyobb lesz. Nem kell bemenni majd a lámpáig a felüljárón, és visszajönni a régi 4-es úton, hanem közvetlenül a 4-es főútról érkezhetnek a kamionok, vagy akár a személygépkocsik is. Ezzel a lépéssel is tovább tudtuk vinni az Ipari Park fejlesztését” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A megújított szakaszon nemcsak az ipari tehergépjármű-forgalom jelentős, de sokan járnak ezen az úton munkába. Emellett – ahogy a városrész önkormányzati képviselője elmondta –, családok ezen az úton viszik óvodába a gyerekeiket, sőt a Volánbusz járatai is közlekednek erre. 

„Ez az út bemegy a körforgalomig, ez közel egy kilométeres útszakasz. Készült egy buszöböl és felújítottuk a vasúti átjárót. Az Érpataki-főfolyást átívelő hidat, és a csapadékvíz-csatorna hídját is rendbe kellett hozni. Innen a 4-es útról az Ipari Park mindegyik cége, most már jó körülmények között elérhető. Sokkal jobb ez az út, mint a régi 4-es, viszont ha a városból érkeznek – főleg a személyautók –, akkor ott kell jönniük, de annak a felújítására is van egy tervünk a következő évekre” – folytatta tájékoztatóját a programról a polgármester.

A 100%-ban támogatott, 600 millió forint értékű TOP-os pályázat kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárásának nyertese a Colas Út Építőipari Zrt. lett. A fejlesztés műszaki ellenőrzését a Dankó és Fia Mérnöki Iroda látta el. A felújítás az ipari parkos körforgalomtól a Marso Kft., illetve a Lukoil Benzinkút csatlakozásáig tartott az elmúlt egy esztendőben.

Szerző: Matyasovszki Edit

#kapcsolódó

Szúnyoggyérítés Nyíregyházán

Szúnyoggyérítés Nyíregyházán

Jövő héten szúnyoggyérítés lesz városunkban.