82 éves idős férfit raboltak ki az egyik nyíregyházi társasházban

82 éves idős férfit raboltak ki az egyik nyíregyházi társasházban

Sok év fegyház jár a rablásért.

82 éves idős férfit rabolt ki az egyik nyíregyházi társasházban az a vádlott, akit rablásért már többször elítéltek korábban.

 

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint idén május 27-én a reggeli órákban a sértett bevásárolt a közeli boltban, majd hazafelé tartott az egyik nyíregyházi lakótelepen lévő lakásába. Ahogy a táskákat cipelve a társasház bejáratához ért, a vádlott csatlakozott hozzá, követte őt a liftbe, ahol megpróbálta a sértett zsebéből kivenni a pénztárcáját, de a sértett felszólította, hogy hagyja ezt abba.

 

Ahogy a lift az 5. emeleten megállt, a sértett elindult a lakása irányába a folyosón, mire a lassan és nehezen mozgó bácsinak a zsebébe ismét belenyúlt a vádlott, a pénztárcáját kivette, majd hátulról jó nagyot lökött a sértetten, aki elesett a folyosón. A vádlott a 18.000,- forintot tartalmazó pénztárcával elmenekült a helyszínről, de a rendőrök rövid időn belül elfogták, a sértettnek a teljes összeget visszaadták. A bácsi nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

A letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja. A férfi erőszakos többszörös visszaesőnek minősül a törvény szerint, ezért az ügyészség azt indítványozta, hogy ha beismerő vallomást tenne, akkor is nyolc év és nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélje a bíróság úgy, hogy semmilyen kedvezménnyel ne szabadulhasson ki ennél korábban.

 

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Dr. Szilágyi László

sajtószóvivő

#kapcsolódó

A huszár huszár maradt... - A XVIII. Nyíregyházi Huszártalálkozó következik

A huszár huszár maradt... - A XVIII....

„Tiszteleten, megbecsülésen alapuló fegyelem”

Bringaváros 2022 képekben! - Te ott voltál?

Bringaváros 2022 képekben! - Te ott...

Idén is megrendezték Nyíregyházán a Bringavárost. Az esemény célja a kerékpáros...