Harmadik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Futófesztivált.

Harmadik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Futófesztivált.

Minden eddiginél több előnevezés érkezett eddig az eseményre. 5, 10 és 21 km-es táv várja a futókat.

Az elmúlt két év után 2023-ban ismét megrendezik a Nyíregyházi Futófesztivált, ezúttal már  harmadik alkalommal. Az előző esztendőkhöz hasonlóan az esemény kiemelt célja az egészségfejlesztés és a környezetvédelem fontosságára való felhívás, így a zöld verseny elveinek megfelelve készülnek a szervezők. A korábbi évekhez hasonlóan idén sem lesz szórólapozás, egyszer használatos műanyag pohár, evőeszköz vagy tányér. Ellenben újrahasznosítható rajtszámok, szelektíven gyűjtött hulladékok, környezettudatos ajándékok és egyéb meglepetések várják a nevezőket.

- Mivel a Vidor Fesztivál keretében zajlik az esemény, neves fellépő is várja a résztvevőket, és a Kossuth térre kilátogatókat. Az előnevezések alapján bízom abban, hogy elérjük az 1200-1500 főt, akik ott lesznek az eseményen. Nevezni online jelenleg is lehet – mondta Dr. Bana Richárd főszervező.  

Augusztus 26-án és 27-én lesz a III. Nyíregyházi Futófesztivál. Az első nap a hagyományoknak megfelelően egy motivációs esttel indul, ahol szakemberek, sportolók tartanak előadást, és inspirálják a futókat. Másnap pedig nekivágnak a futóversenyeknek. A nap során zenés koncertek és különböző játékos programok szórakoztatják a résztvevőket. Az esemény Nyíregyháza életében is fontos, mert az ország távolabbi részeiről is jönnek futók az eseményre. 

nyiregyhaza.hu

- Nemzetközi lesz a futófesztivál, mivel Nyíregyháza testvérvárosainak egy része most is indít csapatot. A város legszebb részein zajlik majd a verseny, és a 21 km-t egy kör alatt teljesíthetik, ami egyedülálló. Az elmúlt években sokat javítottunk az infrastrukturális helyzeten, több futókör is várja a városlakókat, és továbbiak épülnek jelenleg is – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester, Nyíregyháza. 

Az idei futófesztiválon több kedvezménnyel is készülnek, melynek célja a gyermekek és a családok megszólítása. Idén is különböző távok közül választhatnak a kicsik és a nagyok, lesz gyermektáv, jótékonysági kör, 5 és 10 kilométer, valamint félmaraton. A főtámogató Wittur Sematic most is az esemény mellé állt. 

- Annyira jól sikerült a tavalyi verseny, hogy minden várakozásunkat felülmúlta, így szeretnénk hosszú távon támogatni az eseményt, és bízunk abban, hogy a futófesztivált a mi nevünkkel azonosítják majd – tette hozzá Kukucska Mihály Wittur Group- Sematic Hungária Kft. cégvezetője. 

nyiregyhaza.hu

A jótékonysági távon idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak fognak gyűjteni. A szervezők bíznak abban, hogy aki részt vesz a III. Nyíregyházi Futófesztiválon, azok az 1 kilométeres jótékonysági távot is le fogja futni. 

Szerző: Dankó László

#kapcsolódó

Fém botokkal támadtak haragosukra

Fém botokkal támadtak haragosukra

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a négy férfi ellen, akik...

Diákparlament – Plenáris- és szekcióülésekkel telt a nyíregyházi fiatalok találkozója

Diákparlament – Plenáris- és szekcióülésekkel...

90 nyíregyházi középiskolás gyűlt össze a Krúdy-teremben.