Jön még egy gyenge hidegfront, de jövő héten már visszatér a kánikula

Jön még egy gyenge hidegfront, de jövő héten már visszatér a kánikula

Hidegfront érkezik, amelyből csapadékra a nyugati területeken számíthatunk, holnap viszont a keleti tájakon alakulhat ki zápor, zivatar.

A hőmérséklet emelkedik, a jövő héten visszatér a kánikula.

Egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, majd napközben gomolyosodik a felhőzet, sok napsütés várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Elszórtan – nagyobb számban a Dunától keletre – alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de az Alpokalján sem zárható ki záporeső, majd estére mindenütt megszűnik a csapadék.

(Fotó: met.hu)

Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg, csak zivatar mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére általában 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére mindenütt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.


Csütörtökön napközben elsősorban a Dunától keletre (azon belül is legnagyobb eséllyel az északkeleti harmadban) alakulhat ki kevés helyen zivatar átmeneti szélerősödés (ált. ~40-60 km/h), lokálisan intenzív csapadékhullás (~10-25 mm) és kisméretű jég kíséretében.

(Fotó: met.hu)

#kapcsolódó

Augusztusban a Rózsakertben komédiázik István István

Augusztusban a Rózsakertben komédiázik...

István István éppen tíz esztendeje, 2014-ben csatlakozott a Móricz Zsigmond...

Befejeződtek a munkálatok

Befejeződtek a munkálatok

A Volánbusz járatai újra az eredeti útvonalon közlekednek.