Újéletfa Akciót - Ültessen egy fát gyermekének

Újéletfa Akciót - Ültessen egy fát gyermekének

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. az idei évben is meghirdeti az Újéletfa Akciót, melynek keretében facsemetét ajándékozunk a nyíregyházi gyermekeknek és családjaiknak.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik. Az ültetés szép szimbóluma az új élet születésének, az ember és természet megbonthatatlan kapcsolatának, és ahogyan a fa gyökeret ereszt, reméljük a gyermekek is úgy kötődnek majd szülővárosukhoz.

2014. évben volt először lehetőség a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. közös pályázatára jelentkezni - mely néhai Dr. Adorján Gusztáv, önkormányzati képviselő úr ötlete nyomán született -, ahol a közös kezdeményezés kifejezi, hogy minden megszülető gyermek fontos a város számára.

Ugyanakkor erősítheti a szülőhely megbecsülését, a közös faültetés pedig a társadalmi összetartozást. A rendezvénynek köszönhetően már közel 500 facsemetével gyarapodott a város faállománya. Így minden elültetett fával zöldebb lesz Nyíregyháza, növekszik a megyeszékhely zöldfelületeinek nagysága, mely javítja az ökológiai egyensúlyt, a levegő minőségét, miközben városunkat is szebbé teszi. Mindezeken túl a program hosszú távú, környezettudatos, a jövő nemzedékért felelősséget vállaló, a természethez érzelmileg kötődő magatartásra nevel.

Az akciónak köszönhetően azok a családok is részt vehetnek ennek a szép hagyománynak a felelevenítésében, akiknek nincs kertje, vagy egyszerűen szeretnének gyermekeik tiszteletére közterületen, közösségben fát ültetni. A program az önkéntességen alapul, a szülők a gyermekek születési anyakönyvi kivonatának és lakcímkártyájának másolatával jelentkezhetnek az akcióra.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 30.

A 2022. július 01. és 2023. július 31. között született gyermekek családjainak várjuk a pályázatát a marketing@nyirvv.hu email címre.

 

#kapcsolódó

Haltelepítés a Bujtoson

Haltelepítés a Bujtoson

Az ÖKO Suli keretében a haltelepítésen a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi...