Ismét nagy sikert arattak a nyíregyházi helyi termékek a FarmerExpon

Ismét nagy sikert arattak a nyíregyházi helyi termékek a FarmerExpon

Made in Nyíregyháza.

Ismét nagy sikert arattak a nyíregyházi helyi termékek a FarmerExpon a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektjének köszönhetően  

2023. augusztus 17-20. között, immár 32. alkalommal, adott otthont Debrecen a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásárnak. 20 ezer négyzetméteren, 280 kiállító, számtalan kiállított termék, több mint 30.000 fő látogató, szakmai konferenciák és tanácskozások, kerekasztal beszélgetések, workshopok, fajta ismertető bemutatók, tenyészállat felvezetés, bírálat és show, drónbemutató, ménparádé, lovasbemutató és fogatparádé, díjkiosztók, számos szakmai- és közönségprogram, ez jellemezte a négy napot.

A Farmer-Expo az elmúlt 3 évtizede alatt hagyományt teremtett a magyar agráriumban, hiszen minden év augusztusában, itt gyűlik össze a szakma színe-java. A visszajelzések alapján a szervezők az utóbbi évek egyik legjobban sikerült rendezvényének tekintik az expot, a látogatottság várakozáson felüli volt. A nagy érdeklődés a sok fiatal kiállítónak is köszönhető. Az idei év jelszava az innováció volt.

A kiállítás programját ebben az évben is a szakmaiság határozta meg: juh, kecske, sertés, szarvasmarha, baromfitenyésztési, HORTICO zöldség- gyümölcs, kertészeti szakkiállítással és konferenciákkal, valamint számos újdonsággal várták a szakembereket, kiállítókat és az érdeklődőket, a vásártéren pedig a legmodernebb, gigantikus méretű mezőgazdasági gépek kerültek bemutatásra. Új elemként jelentek meg a kiállításon a jövő technológiáját jelentő drónok, melyek a precíziós növénytermesztésben nélkülözhetetlenek.

Fantasztikus hangulat, minőségi termékek, elégedettség, büszkeség, nívós színvonal, szakmabeliség, új piaci és partneri együttműködések – ez jellemezte az elmúlt 4 napot.

A legnagyobb az élelmiszeripari termékek (pl. szörp, méz, lekvár, reformköretek stb.) népszerűségnek örvendtek.

Összességében elmondható, hogy fantasztikus hangulatú, kitűnően szervezett kiállításon vehettünk részt, ahol mind a kiállítókkal és a látogatókkal egyaránt sikerült Nyíregyháza és környékén tevékenykedő kézműveseink termékeit bemutatni, a vállalkozások hírnevét öregbíteni.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a   – TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projektjének köszönhetően – már harmadik alkalommal, képviseltette magát, Made in Nyíregyháza név alatt. A népszerű szakkiállításon nagy sikert aratva mutatkoztak be nyíregyházi helyi termékek: Kerekréti István – Kerekréti Méz; PACO Magtár - Havas Attila& Havacsné Gönczi Katalin; Agape Soap – Szőke Judit; A kert – Török-Bolek Tünde; PoórTéka – Poórné Molnár Ágnes; Hatpettyes Katica Rétes – Fekó Sándor; MagicHerb – Tóthné Marcsi; Nagyi termékei – Szűcs Enikő; RB Sajt – Ragány Barbara.

Kiállítóinknak ezúton is köszönjük a sikeres együttműködést.

A kiállítók élménybeszámolója:

Kerekréti István – Kerekréti Méz

A harminckettedik. Bár már nem először voltunk kiállítók, a készülődés most is izgalommal teli volt. Ott lenni a nagy cégek árnyékában, -nekünk kis termelőknek- megmutatni a kilátogatóknak az egész éves küzdelmes munkánk eredményét, mindig felemelő érzés!

Az idei év méz kínálata most találkozott először a közönséggel. A kóstoltatás alkalmával nem csak természetes íz és illatvilágával varázsolta el a bátrabbakat. Sokan most érzékelték a méz fajták különbségét.  A méhek életéről és a virágokkal teli környezet fontosságáról is szó esett. A telefon galériájából előkerült szemléltető képek pedig kerekké tették a történetet. Rávilágítva ezzel eme hasznos beporzók nélkülözhetetlen munkájára.

A beszélgetésen keresztül pedig közelebb került egymáshoz a méhész és az érdeklődő.

A tudatosan termelői árukat kereső felnőtteket és a ragyogó tekintetű gyerekeket pedig megerősítettük abban, hogy az oly sok adalék és „E” betűs tartósító anyag nélkül is van élelmiszer! 

A napi egy kanál termelői méz fogyasztásával pedig sokat tesznek az egészségükért.

Köszönjük:

- a szervezőknek, hogy ott lehettünk ezen a nagy múlttal rendelkező eseményen,

- a látogatóknak, hogy értékelték a méhek varázslatos munkáját!

 Ezzel pedig nekünk is új erőt adtak a mindennapi küzdelmünkhöz!

Ragány Barbara – RB Sajt

A Farmer Expon idén is nagyon jól éreztük magunkat, kedves, érdeklődő emberekkel találkoztunk, akik szívesen kóstolták és vették, vitték a termékeinket. Színvonalas, szervezés volt, amint azt vártuk és látjuk is minden évben. Jó volt szakmabeliekkel és „sajtfanatikusokkal” is találkozni. ????A vevők és kóstolók között akadtak 3-90 éves korosztályig egyaránt. A kiállítás végén holt fáradtan, de 1000%-ig megelégedve tértünk haza.

Nagyon szépen köszönjük, hogy ismét részt vehettünk ezen a rendezvényen is.

Szűcs Enikő – Nagyi termékei

Az Expó hatalmas sikert aratott idén is, egy minden tekintetben nagyon jó csapat tagjaként vettem részt. Nagyon örülök, hogy ott lehettem, nem is gondoltam, hogy ennyien érdeklődnek majd a termékeim iránt. A legkeresettebb termékek a baba váró ajándék szettek voltak.

Szőke Judit – Agape Soap

A XXXII. alkalommal, Debrecenben megrendezésre került Farmer Expo kiállításon a Made In Nyíregyháza standján lehetőség volt – rotációs rendszerben -  több helyi kézműves vállalkozás  bemutatkozására, termékeik megismertetésére. 

Standunkat nagyon sok látogató felkereste, ahol több vállalkozás termékeiről kaptak részletes tájékoztatást. Sok látogató másnap is visszatért hozzánk, keresték a terméket vásárlás céljából.  Az élelmiszer termékek (pl. szörp, méz, lekvár) kóstoltatása igen nagy népszerűségnek örvendett. 

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó hangulatú, szervezett kiállításon vehettünk részt, ahol mind a kiállítókkal és a látogatókkal egyaránt sikerült Nyíregyháza és környékén tevékenykedő kézműveseink termékeit bemutatni, a vállalkozások hírnevét promótálni. 

Paco Magtár

A Farmer Expo ideje alatt rengeteg érdeklődő állt meg a nyíregyházi Made in Nyíregyháza strand előtt! Megelégedettséggel és jó szájízzel haladtak tovább.  Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy tagjai lehetünk ennek a csapatnak! Folyamatos pörgés volt, ami külön öröm számunkra, ez a forgalmunkon, és a pozitív visszajelzésen is tükröződött. Ehhez még hab a tortán, hogy több partneri kapcsolatot is teremteni!

Marcsiszappan – Magicherb – Tóthné Marcsi

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a nívós eseményen. Rendkívül jól éreztük magunkat és örülünk, hogy ismét lehetőségünk nyílt termékeinket megismertetni egy új közönséggel.

Fekó Sándor - Hatpettyes Katica Rétes

Hálás szívvel köszönjük, hogy részt vehettünk a 32. Farmer Expon. Kiváló lehetőség volt számunkra, hogy megismertessük termékeinket a Szakkiállításra látogatókkal, ezen kívül alkalmunk adódott nagyobb exportőrökkel való együttműködésről tárgyalni. 

#kapcsolódó

Forgalom ellenőrző akciót tartottak Nyíregyházán

Forgalom ellenőrző akciót tartottak...

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Hatósági Főosztály Közterület-felügyelete 2023....

Közeleg a ponthatárhúzás: itt van minden fontos tudnivaló a felvételiről egy helyen

Közeleg a ponthatárhúzás: itt van minden...

Alig több mint két hét van hátra a 2023-as felsőoktatási felvételi ponthatárainak...