Ilyen segédeszközöket használhattok a hamarosan kezdődő őszi érettségin

Ilyen segédeszközöket használhattok a hamarosan kezdődő őszi érettségin

Október 13-án kezdődnek az őszi írásbeli érettségik. Összeszedtük nektek, milyen legális puskákat használhattok a vizsgákon.

Bizonyos tárgyakból közép- és emelt szinten is használhattok segédeszközöket az október 13-án kezdődő őszi érettségiken. Mutatjuk, miket, és hogy mikor.

Atlasz

Történelemből mindkét szinten használhattok atlaszt, igaz, csak olyat, amiben nincs kronológia. A térképek azonban még így is nagyon hasznosak, hiszen továbbra is számos évszámot és eseményt megtaláltok benne.

Használhattok atlaszt akkor is, ha földrajzból érettségiztek, de értelemszerűen nem ugyanazt, amit a történelem vizsgán. A földrajzi atlasznak a középszintű írásbeli érettségi második részénél, illetve a közép- és az emelt szintű szóbelin is hasznát vehetitek, az emelt szintű írásbelin viszont sajnos nem használhatjátok.

Számológép

A számológép több tantárgyból is segítségetekre lehet, legyen szó matematikáról, kémiáról, biológiáról, fizikáról vagy földrajzról. A számológép használatának feltétele, hogy csak olyan lehet nálatok, ami nem alkalmas adatok tárolására, így az eszköz kiválasztásakor erre mindenképp figyeljetek.

Célszerű olyan számológépet vinnetek az érettségire, amit az elmúlt években használtatok és jól ismertek, hogy ne a vizsga közben érjenek titeket kellemetlen meglepetések.

Függvénytáblázat

Szintén rengeteg tantárgyból lehet segítségetekre a négyjegyű függvénytáblázat, amit a matekvizsgán, valamint a kémia- és fizikaérettségin is használhattok, sőt, akár egyszerre többféle kiadást is magatokkal vihettek (kivétel az emelt szintű érettségi, ahol a bizottságtól kell kérnetek). Figyeljetek rá, hogy ebben ne hagyjatok semmilyen papírlapot, de még könyjelzőt sem, mivel a vizsgaszabályzat tiltja ezeket.

Körző, vonalzó, szögmérő

Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy azokon a vizsgákon, ami indokolja ezek használatát, lehet nálatok körző, vonalzó és szögmérő is. Időben tegyétek be őket a táskátokba, nehogy otthon maradjanak, hiszen ezek nem csak segítenek, de nélkülük az is lehet, hogy nem tudtok megoldani bizonyos feladattípusokat.

Szótár

Ha valamilyen élő idegen nyelvből érettségiztek, használhattok szótárt közép- és emelt szinten is, de kizárólag az íráskészséget mérő utolsó feladatnál. A szótáratok csak papíralapú lehet, telefonos alkalmazás nem.

Irodalmi szöveggyűjtemény

Ha irodalomból vizsgáztok, közép- és emelt szinten is lehet nálatok irodalmi szöveggyűjtemény. Ezeket a tanári asztalon találjátok majd, nem kell és nem is lehet saját példányt magatokkal vinnetek.

eduline.hu

#kapcsolódó

Beruházás – Környezetbarátabb autóbuszok, korszerű telephely

Beruházás – Környezetbarátabb autóbuszok,...

Egy új mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi tömegközlekedés. Kedden tartották...

Oktatási Hivatal: Magyar nyelv és irodalomból középszinten 72 569, emelten 1771 vizsgázó tesz érettségit

Oktatási Hivatal: Magyar nyelv és irodalomból...

A vizsgázóknak két feladatlapot kellett megoldaniuk: az elsőre 90, a másodikra...