Őszi szünet, érettségi, óraátállítás - mutatjuk az október legfontosabb dátumait

Őszi szünet, érettségi, óraátállítás - mutatjuk az október legfontosabb dátumait

Munkaszüneti nap is lesz, az őszi szünet is elkezdődik, és indul az őszi érettségi szezon is októberben. Összeszedtük, milyen fontos dátumokat kell észben tartanotok az elkövetkezendő egy hónapban.

Mérések

"Az általános iskolák október 13-ig mérik fel azoknak az első évfolyamos tanulóknak a körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbiekben támogatni" - szerepel a 2023/24-es tanév rendjében.

Az érintett tanulók létszámát a pedagógusoknak október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak.

De nem csak az elsősökre, hanem az általános iskola legnagyobbjaira, a nyolcadikosokra is várhatnak mérések októberben, igaz, ez a pályaorientációjuk miatt szükséges. A "pályaválasztást megalapozó kompetenciáikat" az Oktatási Hivatal által készített digitális mérő és támogató eszközökkel szeptember 19. és október 11. között kell vizsgálni az intézményekben.

Kezdődik az őszi érettségi

Október 13-án pénteken kezdetét veszik az őszi érettségi vizsgák. A vizsgázók az első napon nemzetiségi nyelv és irodalomból írásbelizhetnek. Az első kötelező tantárgy hétfőn, vagyis október 16-án lesz, ami a magyar nyelv és irodalom. Az írásbelik október 27-én az olasszal érnek véget.

Hosszú hétvége és őszi szünet

Október utolsó hete igazán kedvező lesz a diákok számára. Október 23-a idén hétfőre esik, így ezen a napon se a diákoknak, se a szüleiknek nem kell iskolába és dolgozni menni, ráadásul pénteken, vagyis október 27-én az őszi szünet is elkezdődik, aminek időpontja a közoktatásban és a szakiskolákban tanulók számára is megegyezik.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap így 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.

Jön az óraátállítás

Hamarosan hajnali 3:00-ról 2:00-ra kell átállítanotok az óráitokat is.

Október utolsó vasárnapján 3:00 órakor 2:00-ra kell visszaállítani az órákat.

eduline.hu

#kapcsolódó

Változnak a felvételi pontszámítási szabályai, itt vannak a legfontosabb részletek

Változnak a felvételi pontszámítási...

Mutatjuk a 2022-es szabályokat.

Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán című pályázati program keretében

Elkezdődött a kivitelezés az Új bölcsődei...

A projekt célja, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájáruljon...