Fiatalok rongáltak Nyírpazonyban

Fiatalok rongáltak Nyírpazonyban

Fiatalok rongálták meg a nyírpazonyi könyvtár felújított épületét 2022 őszén, de az okozott kárt csak egyikőjük térítette meg, ezért az ügyészség - rongálás miatt - vádat emelt a megállapodást be nem tartó fiatallal szemben.

A 20-as évei elején járó fiú 2022. október 31-én este három ismerősével a nyírpazonyi könyvtár udvarán italozott.

 

Az egyik 15 éves fiatal telefonon összeveszett a barátnőjével, ezért ideges lett, kiabált és rugdosni kezdte a könyvtár épületének bejárati ajtaját, falát, az ablakpárkányokat, illetve az ereszcsatornát, melyek ettől megrongálódtak. Az egyik barátja megpróbálta őt megfékezni, de ez nem sikerült neki, így a fiatalkorú az udvaron lévő filagória fa rácsozatát is szétrúgta.

Ekkor a fiatal felnőtt férfi is bekapcsolódott a rongálásba, és a könyvtár faláról közösen letéptek két fémtáblát, majd a felnőtt férfi a kazánház ajtajába feliratot égetett egy öngyújtóval.

 

Mivel mindketten elismerték a felelősségüket, az ügyészség közvetítői eljárást rendelt el, azonban a közvetítő előtt kötött megállapodás alapján csak a fiatalkorú térítette meg a fél millió forintos rongálási kár rá eső részét, ezért vele szemben az ügyészség az eljárást megszüntette, a felnőtt társával szemben pedig vádat emelt.

#kapcsolódó

Már a látogatók is megtekinthetik az Ukrajnából mentett kis oroszlánt

Már a látogatók is megtekinthetik az...

A Nyíregyházi Állatpark tájékoztatója.

Először indított állatvédelmi posztgraduális képzést az Állatorvostudományi Egyetem

Először indított állatvédelmi posztgraduális...

A felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel azt közölte, hogy az oklevelet...